• onze waardering

Geheim agent oma 2.0 - De grote goudroof - Manon Sikkel RECENSIE

Recensie: Geheim agent oma 2.0 - De grote goudroof - Manon Sikkel

Manon Sikkel heeft een vervolg geschreven op Geheim agent oma, Geheim agent oma 2.0 - De grote goudroof. Wat is dit een ontzettend leuk boek! Max heeft twee oma’s, een oma die haakt en puzzelt en een oma die geheim agent is. In het handboek van de CIA staat ‘Een geheim agent oma mag nooit bang zijn. Zij moet goed met messen kunnen gooien, slim zijn en minstens zeventien talen spreken’. Wie wil nu niet een oma met zo’n spannend leven?

De grote goudroof begint op vrijdagmiddag op school. De enge meester Grobbink heeft besloten dat alle kinderen tot het donker wordt op school moeten blijven. Dat is een probleem voor Max, want zijn oma komt hem ophalen. We weten gelijk met wat voor oma we te maken hebben, een oma in een geel tijgerpak die niet bang is voor meester Grobbink en Max meeneemt. Een oma die de directeur aanspreekt omdat ze een knopje van Polly, de rode zelfrijdende auto, heeft aangeraakt en toen is weggereden.

‘Oma doet iets met bommen en granaten en is altijd op een missie, ergens in een ver land.’De missie van oma op vrijdagmiddag is een grote goudroof bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam voorkomen. Dit leidt tot een spannend avontuur, waar Max tot zijn oren bij is betrokken en waarvan het maar de vraag is of het in de korte tijd zal lukken.

Manon Sikkel is in juni 2019 benoemd tot kinderboekenambassadeur en wie kan er nu beter lezen bevorderen dan iemand die leuke en goede kinderboeken schrijft? De grote goudroof is in ieder geval een zeer geslaagd exemplaar. Het is een verhaal dat kinderen zonder twijfel leuk en spannend vinden. Een oma met een spannende baan die jou ook nog eens meeneemt op avontuur. Een oma die voor niets en niemand bang is.

De grote goudroof zit boordevol humor en dat maakt het leuk om dit boek als ouder voor te lezen. Het is humor op een niveau dat jonge jongeren begrijpen en die ook voor volwassenen leuk is. Ook de illustraties zijn grappig en passen perfect bij de gebeurtenissen in het verhaal. De grote letters, de korte zinnen en de over het algemeen niet ingewikkelde woorden maken dat beginnende lezers van een jaar of 7, 8 snel een poging zullen willen doen het boek zelf te gaan lezen. 

Het boek heeft negen hoofdstukken vol avontuur en eindigt met twee pagina’s voor tips in geheimtaal. Als jij weet wat ‘ Agay teinay etay georvay nepalsay’ betekent, ben je goed op weg om net als Max een geheim agent oma te kunnen ondersteunen!

Recensie: Geheim agent oma - De grote goudroof - Manon Sikkel

Geheim agent oma 2.0 - De grote goudroof

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Geheim agent oma is terug! Drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel schreef een supergrappig vervolg op Geheim agent oma: De grote goudroof. Met vrolijke illustraties van Katrien Holland.
    Max heeft twee oma's. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. Zij kan heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze niet goed in is: lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie…
    "Ik heb hem in één ruk uitgelezen en ben er erg enthousiast over. Het boek gaat morgen mee naar school, zodat de kinderen van groep 5 er ook van kunnen genieten tijdens het voorlezen.'
    Jufmaike.nl over Geheim agent oma

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen