• onze waardering

Delicious. Italië - Delicious RECENSIE

Recensie: Delicious. Italië - Delicious

Dat de Italiaanse keuken populair is blijkt wel uit het groot aantal boeken dat er over verschijnt. Delicious voegt er daar nog één aan toe. En niet onverdienstelijk. Geen poespas. Gewoon lekkere Italiaanse gerechten. Verdeeld in verschillende hoofdstukken. En al wordt het niet benoemd, toch herkennen we de Italiaanse gangen: Antipasti (hapjes en drankjes) zoals burrata en crostini, Primi (pasta, risotto, polenta, gnocci), Secundi (vis, vlees, gevogelte en wild), Contorno (groenten) en Dolce (toetjes, koekjes en taarten). Natuurlijk mogen ook pizza, van de bekende Margherita tot een pizza met tuinbonen, pesto en olijven en focaccia niet ontbreken. Niets zo lekker dan je eigen focaccia, belegd met je favoriete Italiaanse ingrediënten. In Italië van Delicious staan varianten met rozemarijn en zeezout óf met vijgen en gorgonzola. Maar varieer rustig zelf! Ik maakte de focaccia met rozemarijn uit het boek en legde er ook nog wat zwarte olijfjes bij. Bedenk wel dat, voordat je je gasten focaccia presenteert je eerst een paar keer moet oefenen. Iedere oven werkt namelijk net wat anders. Dat is tenminste mijn ervaring. Maar als het lukt, en dat lúkt je, dan zal je zeker succes hebben.

Ook kookte ik uit het hoofdstuk 'Carne, Pollame & Selvaggina', ofwel 'vlees, gevogelte en wild'. Ik maakte de Biefstuk met gorgonzola uit Lombardije. Een heerlijke typische Italiaanse Secundo. Kies mooie producten, bereid ze goed en Italië ligt op je bord. Echt een aanrader! Ook wanneer je Gorgonzola te sterk van smaak vindt om bijvoorbeeld op een toastje te eten.
Durf je de gorgonzola toch niet aan dan zijn er voldoende andere recepten om uit te kiezen: Polpette, Italiaans gekruide gehaktballetjes in tomatensaus, of Scaloppine met marsala, kalschnitzel met marsala.

Behalve meer dan 120 recepten vinden we ook een aantal stap-voor-stap recepten, zoals 'pasta', 'gnocchi', 'octopus' (lastig klusje), 'artisjok' en 'sorbetijs'. Tussen de hoofdstukken door leuke weetjes over typisch Italiaanse producten: 'Olie en azijn', 'kaas', 'bloem, tomaat en kaas', en de beste adresjes om authentiek Italiaans te eten. Helaas mis ik daarin dan wel grote delen van Nederland. Ongetwijfeld dat ook in Zeeland en Brabant prima Italiaans kan worden gegeten. 

Alle recepten in Italië van Delicious verschenen eerder in het gelijknamige tijdschrift. Voor het boek werden de beste Italiaanse recepten verzameld. Dat is aardig gelukt want je zou zo alle recepten willen maken. Toch mis ik soms een beetje achtergrondinformatie. De Italiaanse keuken is er niet één. Iedere streek heeft zijn eigen gerechten en gewoontes. Die informatie zou de recepten nog meer tot leven brengen. Maar uiteindelijk doet het niets af aan de recepten. De blijven heerlijk Italiaans.

Houd je van de Italiaanse keuken en wil je wel eens wat anders dan de standaard pizza of pasta dan is Italië van Delicious een heerlijk boek voor jou. Alle recepten zijn Italiaans en dus goed te maken. De mooie foto's (zoals we gewend zijn van Delicious) versterken het idee dat je deze recepten wilt maken.

Recensie: Delicious. Italië - Delicious

delicious. Italië

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Delicious. Italie is het eerste deel in een nieuwe kookboekenserie. In dit kookboek vol inspiratie uit Italië vind je eenvoudig te maken gerechten met lokale ingrediënten en waanzinnig lekkere smaken! Antipasti als bruschetta met pancetta of panzanella waar je oud brood in verwerkt, simpele maar geweldige pasta vongole, gevulde minestrone, knapperige pizza, ossobucco, en onweerstaanbaar zoet als chocoladetaart of panna cotta. Het is maar een kleine greep uit de verzameling recepten van delicious. Italië, waar de liefde voor het land vanaf spat.

  Delicious. Italie ontrafelt ook alle geheimen van basisrecepten als risotto, verse pasta, foccacia en meer met extra veel tips en uitleg en duidelijke stap-voor-stap fotografie. En natuurlijk ontbreken de lekkerste locaties om Italiaans te eten, zoals de perfecte pizzeria, glorieuze trattoria of beste ijssalon, niet.
  Bovendien krijg je verschillende menu's - van lekker winters tot een primavera-feestje - met apero en wijntips!

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen