• onze waardering

Drie vrouwen – Lisa Taddeo RECENSIE

Recensie: Drie vrouwen – Lisa Taddeo

In Drie vrouwen beschrijft Lisa Taddeo de levens van drie vrouwen: Maggie, Lina en Sloane. De nadruk in alle verhalen ligt op hun verlangens op liefdes en seksueel gebied. En alle drie hebben ze nare ervaringen in hun leven die nog steeds een grote impact hebben op hun huidige leven.

Als een boek van tevoren zo gehypet wordt kan het niet anders dan dat de verwachtingen erg hoog liggen. Helaas maakt Drie vrouwen deze verwachtingen niet waar. Op zich is het al heel wat om te beweren dat je fundamentele waarheden over het verlangen van vrouwen naar buiten brengt op basis van het verhaal van slechts 3 vrouwen. Daarnaast zijn het geen verhalen waar niemand ooit van gehoord heeft. Helaas komen de nare ervaringen van deze vrouwen heel veel voor. Natuurlijk is het wel positief dat hier aandacht voor wordt gecreëerd. Het zal per land verschillen in hoeverre dit echt vernieuwend en baanbrekend is. De opbouw van Drie vrouwen is praktisch. De verhalen van Maggie, Sloane en Lina worden steeds gewisseld. Zo heeft Lisa Taddeo voor afwisseling gezorgd waardoor je als lezer langer geboeid blijft.

De schrijfstijl van Lisa Taddeo is wel erg aangenaam. Ook al is het non-fictie, de verhalen lezen als een roman. Door haar toegankelijke schrijfstijl kom je gemakkelijk in de verhalen van de drie vrouwen en kost het weinig moeite om ze te lezen. Voor je het weet ben je aan het einde van de verhalen gekomen. Het is gemakkelijk mee te leven met de drie vrouwen ook al begrijp je hun keuzes niet altijd. Vooral de boosheid en frustratie die ze voelen naar bepaalde mensen om hun heen is duidelijk voelbaar in het verhaal. Vooral de frustratie rondom het niet erkennen van de affaire die Maggie met haar leraar had. Het is dan ook niet vreemd dat dit haar leven getekend heeft.

Het is lastig om een eerlijke mening te vormen over Drie vrouwen van Lisa Taddeo. Doordat het zo gehypet is, is het beeld dat je er van tevoren van hebt al zo gevormd dat het alleen maar kan tegenvallen. Wat niet helemaal terecht is. Ja, het voldoet niet aan de verwachtingen maar nee, dit betekent niet dat het een slecht boek is. Het is vooral een boek dat door een bepaald publiek gewaardeerd zal worden maar waar de rest niet zoveel mee zal hebben. Drie vrouwen is vooral een aanrader voor liefhebbers van waargebeurde verhalen.

Recensie: Drie vrouwen – Lisa Taddeo

Drie vrouwen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lisa Taddeo is een groot nieuw talent. Voor Drie vrouwen volgde ze acht jaar lang de sekslevens en verlangens van drie gewone Amerikaanse vrouwen. Een journalistieke én literaire tour de force.
    Lina, een huisvrouw in een buitenwijk van Indiana, zit al een jaar of tien in een doodgebloed huwelijk. Ze hunkert naar seks, maar haar man raakt haar nauwelijks aan. Ze begint een affaire die haar volledig verzwelgt.
    Sloane, een glamoureuze ondernemer, laat haar echtgenoot toekijken terwijl ze seks heeft met anderen. Voor wie doet ze dat?
    Maggie, een middelbare scholier in een klein gehucht in North Dakota, wordt verleid door haar leraar Engels. De gevolgen zijn enorm wanneer een rechtszaak volgt en niemand in het kleine stadje haar verhaal gelooft.
    Drie vrouwen is een baanbrekend boek waarin de vrouwelijke begeerte in al haar heftigheid en schoonheid wordt neergezet.
    Na een verhitte veiling sloot Nijgh een deal voor drie boeken. De verhalenbundel en de roman zijn zo goed als gereed.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen