• onze waardering

Het geheim van de verborgen camping - Ruben Prins RECENSIE

Recensie: Het geheim van de verborgen camping – Ruben Prins & Mayke Vaneker 

In Het geheim van de verborgen camping nemen Mart en Fenna, broer en zus, ons mee op avontuur. Wanneer ze met hun ouders terechtkomen op camping Sogno in Italië blijkt dit een speciale camping te zijn. ’s Nachts komen de kinderen terecht in een droomwereld waar Mart wordt gevangengenomen en Fenna in het Bos Zonder Begin terechtkomt. Het begin van een spannend avontuur…

Dit kinderboek is bedoeld voor lezers tussen 7 en 9 jaar. De korte hoofdstukken, vlotte schrijfstijl en spanningsopbouw maken het boek ideaal voor deze jonge lezers. Ook het eenvoudig woordgebruik en de korte zinnen maken van Het geheim van de verborgen camping het perfecte leesvoer voor beginnende lezers. De tekst in het verhaal wordt regelmatig afgewisseld met zwart-wit illustraties. De beschrijvende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je als lezer, in combinatie met de illustraties, gemakkelijk een beeld kan vormen bij het verhaal.

In dit boek laten Ruben Prins & Mayke Vaneker de spannende gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Hierdoor wordt de lezer als het ware meegezogen in het verhaal. Als lezer wil je blijven lezen om te weten te komen wat er vervolgens gaat gebeuren. De 93 pagina’s zijn zo om voor je het goed en wel beseft. Daarnaast is het een erg fantasierijk verhaal. Zo komt Fenna terecht in het Bos Zonder Begin, het Meer Van Ik. Daar beleeft ze tal van avonturen. Deze zullen zeker de verbeelding prikkelen van de lezende kinderen.

Het boek boort verschillende thema’s aan. Zo is Fenna een zelfverzekerd meisje dat sterk in haar eigen kunnen gelooft. Ze zegt vaak dat ze de beste is. In het begin van het verhaal geeft ze de indruk vooral met zichzelf bezig te zijn maar naarmate het verhaal vordert, merk je dat ze voor haar broer door het vuur gaat. Vriendschap krijgt ook een prominente plaats in dit boek. Wanneer Fenna de jonge koning Fabian ontmoet, ontstaat er onmiddellijk een band tussen hen.

Op het einde van het boek kom je te weten dat dit verhaal ontsproten is aan de verbeelding van Mayke Vaneker, een jong meisje. Nadat ze de GEHEIM-schrijfwedstrijd had gewonnen, mocht ze samen met Ruben Prins aan de slag om haar eigen verhaal om te zetten naar een boek. Het geheim van de verborgen camping past zo in de reeks GEHEIM-boeken, telkens geschreven door een jonge lezer.

Kortom, Het geheim van de verborgen camping is een geestig, vlot geschreven boek. Een aanrader voor iedere jonge lezer!

Recensie: Het geheim van de verborgen camping – Ruben Prins & Mayke Vaneker 

Geheim van… - Het geheim van de verborgen camping

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Goed, beter, best. Beter dan best bestaat niet, vindt Fenna. Dus wil ze in alles de beste zijn, anders is er niets aan, toch? Op vakantie met haar ouders ontdekt Fenna een verborgen camping. Als ze ’s nachts merkt dat hun hondje Randy weg is, gaat ze hem met haar tweelingbroer Mart zoeken. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Iedereen lijkt verkleed en overal zijn soldaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen