• onze waardering

Furie - Katie Lowe RECENSIE

Recensie: Furie - Katie Lowe

In 1998 wordt in Engeland een zestienjarig meisje gevonden op het terrein van een Britse meisjesschool. Het meisje is helemaal in het wit gekleed en zit op een schommel, maar de doosoorzaak is niet bekend.

Furie gaat over Violet, een meisje dat - nadat zij haar vader en zus kwijt raakt - naar de Elm Hollow Academy gaat in Londen. Het is een meisjesschool waar alleen de elite welkom is. De school heeft een donkere geschiedenis, waar in de 17e eeuw heksenprocessen aan te pas kwamen. Violet sluit vriendschap met drie meisjes, genaamd Robin, Alex en Grace, die gefascineerd zijn door hekserij en occultisme en wordt hierin meegesleept. Maar wanneer er duistere dingen gebeuren weet zij niet meer wie zij wel kan vertrouwen en wie niet.

Toen ik het boek in mijn handen kreeg leek het verhaal mij erg interessant. Ook de cover van het boek spreekt je meteen aan; het is opvallend rood met witte letters. Helaas was de teleurstelling daarom groot toen ik er na een aantal bladzijden achter kwam dat de schrijfstijl van schrijfster Katie Lowe mij juist weer niet aansprak. Het begon goed met de proloog, maar ik merkte dat de zinnen niet helemaal lekker liepen, waardoor het lastig was om de aandacht erbij te houden. Ook de personages zijn niet heel goed uitgewerkt, het blijft een beetje op de oppervlakte. Dat is jammer, want de acties van de vriendinnengroep zijn niet altijd rationeel. Als je wat meer van de karakters af weet, is het makkelijker om te plaatsen waarom zij bepaalde keuzes maken.

Het verhaal van Furie zelf is ondanks de warrige schrijfstijl wel spannend. Het begint met een sterke proloog, waarna je langzaam maar zeker in het verhaal gezogen wordt. Er worden interessante thema’s behandeld: hekserij, sektes, vriendschap en wraak. Dit zijn niet de alledaagse thema’s die je tegenkomt in thrillers. De thema’s zijn goed gecombineerd en zorgen voor een goede samenhang van het verhaal. Er gebeuren soms onverwachte dingen, maar op sommige momenten kan je het boek wel weer goed voorspellen. Katie Lowe weet de nieuwsgierigheid van de lezer er wel bij te houden.

Al met al is Furie geen slechte thriller, maar het gaat ook weer niet al mijn verwachtingen te boven. Het is spannend met interessante thema’s, maar de schrijfstijl is soms warrig en de logica is af en toe ver te zoeken. Het is jammer dat de personages nogal op het oppervlak blijven en dat er niet meer diepgang in zit. Daarom krijgt Furie 3 hartjes.

Recensie: Furie - Katie Lowe

Furie

 • Auteur:

  Katie Lowe
 • Verschenen:

  24 september 2019
 • Uitgave:

  ISBN 9789400510210
  Uitgever A.W. Bruna
  416 pagina's
 • Uitgever:

  A.W. Bruna
 • Genre:

  Thriller
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je zou er een moord voor doen om bij ze te horen... Een weergaloze literaire thriller voor liefhebbers van De verborgen geschiedenis en The Craft.


  Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

  Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen