• onze waardering

De Gorgels - Jochem Myjer RECENSIE

Recensie: De Gorgels - Jochem Myjer

De Gorgels is een mooi, fantasierijk boek van Jochem Myjer. Je volgt het verhaal van Melle die op een dag een vreemd wezentje in zijn kamer ontdekt. Al snel komt hij erachter dat ook zijn vader en zijn opa deze wezentjes kent. Maar erg gezellig blijft het niet, want al snel komt Melle erachter dat de Grootbekbrutelaars van plan zijn om naar Nederland te komen om alle kinderen ziek te maken. Zal het Melle lukken om een plan te bedenken om, samen met de Gorgels, te voorkomen dat alle kinderen ziek worden? 

De Gorgels begint direct al heel spannend met de ontdekking van een bolletje wol met benen en armen in de kamer van Melle. Hiermee wordt de toon gezet voor de rest van het verhaal, er zijn namelijk flink wat spannende hoofdstukken. Deze spannende hoofdstukken worden afgewisseld door wat rustigere hoofdstukken waarin enorm veel ruimte is gemaakt voor de dieren en planten in de omgeving. Hierdoor zullen veel kinderen ook wat beter naar de flora en fauna om hen heen gaan kijken. Ook is er in het boek veel aandacht voor diepgaande emoties, zo lees je over verdriet, schaamte en bezorgdheid vanuit het oogpunt van Melle. Hierdoor zullen kinderen begrijpen dat iedereen met deze emoties te maken krijgt en zullen zij deze ook sneller bij zichzelf kunnen herkennen. 

De Gorgels is gedrukt op dik, glanzend papier. Dit geeft het boek een luxe uitstraling. Daarnaast loopt de illustratie op de kaft door van de voor- naar de achterkant. Hierdoor is het boek, zelfs wanneer je het voorleest, mooi om naar te kijken. In het boek zijn ook veel illustraties opgenomen en deze zijn allemaal erg kleurrijk. Ze geven het boek een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat je als (voor)lezer nog meer wordt meegenomen in het verhaal. 

De hoofdstukken in De Gorgels zijn relatief kort en dit is erg prettig. Zo kun je dit boek goed voorlezen voordat een kind gaat slapen. Maar ook het zelf lezen van dit boek kan prima wanneer een kind al goed kan lezen. Het boek is dan, door de korte hoofdstukken, goed te behappen voor het kind. 

Concluderend heeft Jochem Myjer met De Gorgels een prachtig fantasierijk boek geschreven met heel mooie illustraties. Wanneer je eenmaal begint aan De Gorgels ben je zeker verslaafd, want ik kan persoonlijk niet wachten om deel 2 van deze serie te lezen! 

Recensie: De Gorgels - Jochem Myjer

Gorgels - De Gorgels en het geheim van de gletsjer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het spannende vervolg op De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer.

    Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?

    Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen