• onze waardering

Kasper wordt een T. Rex - Sam Copeland RECENSIE

Recensie: Kasper wordt een T. Rex - Sam Copeland

Kasper wordt een T. Rex is het tweede deel van de serie over Kasper, van Sam Copeland. In dit deel dreigt het bedrijf van de vader van Kasper failliet te gaan omdat er iets belangrijks is gestolen uit zijn kantoor. Kasper zet met zijn vrienden alles op alles om terug te halen wat van de vader van Kasper is, om te voorkomen dat Kasper bij tante Brenda moet gaan wonen. 

Kasper wordt een T. Rex bevat allereerst een brief van de uitgever waarom je dit boek niet zou moeten lezen. Hierdoor is het boek gelijk al erg grappig en zullen veel kinderen gelijk gegrepen worden door het verhaal. Wanneer het echte verhaal begint, is het direct al erg spannend. Je leest namelijk dat Kasper wordt achterna gezeten door zijn aartsvijand Dylan. Het is wel handig dat je het eerdere deel van deze serie hebt gelezen, anders zul je veel van Kasper wordt een T. Rex niet begrijpen. 

Waar in het eerste deel van de serie over Kasper veel woordgrapjes waren gebruikt, is dat in dit deel een stuk minder. Dit vond ik persoonlijk erg jammer. Maar het verhaal daarentegen is van dezelfde kwaliteit en heeft een mooie opbouw met veel onverwachte wendingen. Wat ik erg sterk vind aan Kasper wordt een T. Rex is dat niet alleen het karakter van Kasper duidelijk is omschreven, maar ook van zijn vrienden Flora, Hogan & Samir. De karakters van zijn ouders en broer hebben wat minder aandacht gekregen. 

Dit boek sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen van vandaag de dag. Je leest namelijk veel over het gebruik van mobiele telefoons en Netflix. Hierdoor zullen kinderen zich al snel herkennen in één van de personages. 

Er zijn enorm veel illustraties toegevoegd aan Kasper wordt een T. Rex. Dit geeft het boek een mooie sfeer en in de illustraties zijn de gezichtsuitdrukkingen van de personages mooi weergegeven. Zo geven ze het verhaal nog meer kracht en raak je al snel nog beter verdiept in het verhaal. 

Concluderend heeft Sam Copeland met Kasper wordt een T. Rex een mooie aanvulling geschreven op de Kasper serie. Dit boek is in mijn ogen iets minder sterk dan het eerste deel, daarom geef ik dit boek 4 hartjes.

Recensie: Kasper wordt een T. Rex - Sam Copeland

Kasper 2 - Kasper wordt een T. rex

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kasper wordt een T. rex is het tweede deel in de hilarische serie voor jongens én meisjes. Piekeraar Kasper is de favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit.

    Net nu Kasper zijn bijzondere krachten onder controle lijkt te hebben, gaat er van alles mis. Als hij en zijn familie misschien moeten verhuizen, bedenken Kasper en zijn vrienden een plan. Maar voor dat plan moet Kasper wel leren om zijn bijzondere krachten onder controle te krijgen. Maar hoe beter hij zijn best doet, hoe meer moeite het hem kost om niet in een dier te veranderen…
    Sam Copeland
    Kasper wordt een T. rex is het tweede deel in de supergrappige driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De serie is geschreven door literair agent Sam Copeland, en komisch geïllustreerd door Sarah Horne. Het debuut is in 19 landen vertaald en ook de filmrechten zijn al verkocht.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen