• onze waardering

Smalltalk survival - Iris Posthouwer RECENSIE

Recensie: Smalltalk survival - Iris Posthouwer

Smalltalk survival is een gids voor gesprekken tussendoor, van Liz Luyben & Iris Posthouwer.

Wanneer je niet zo goed weet hoe je tussendoor gesprekken moet voeren en je het nut hiervan ook niet ziet, dan is dit boek perfect voor jou. Dit boek zoomt in op de achtergrond van smalltalk en hierbij ook het belang daarvan, vervolgens lees je hoe je deze gesprekken goed kunt afsluiten, hoe je moet beginnen en hoe je smalltalk leuk en zinnig kunt maken. 

Persoonlijk heb ik het nooit zo op smalltalk. Tijdens het lezen van dit boek kwam ik erachter dat heel veel mensen met mij een hekel hebben aan smalltalk. Maar na het lezen van dit boek ben ik achter het belang van smalltalk gekomen. De tips in dit boek zijn heel laagdrempelig en kun je daardoor direct uitproberen. Dat is ook de tip die je steeds meekrijgt in dit boek: Begin gewoon! De opbouw van dit boek vond ik in eerste instantie wat apart, want het begint met het eindigen van smalltalk. Maar de schrijvers zijn van mening dat wanneer je weet hoe je smalltalk kunt beëindigen, je er eerder aan zult beginnen. En achteraf gezien ben ik het hier helemaal mee eens. De tips in dit boek zijn vooral erg geschikt voor mensen in het bedrijfsleven. Er is te lezen hoe je bij de koffieautomaat al kunt beginnen met netwerken. Er zijn ook tips voor het alledaagse leven, maar het bedrijfsleven voert in dit boek toch wel de boventoon. Dat vond ik persoonlijk jammer, omdat ik had verwacht dat ik zelf nog meer aan dit boek zou hebben. 

Wat ik erg sterk vind aan Smalltalk survival is dat er in dit boek heel veel praktijkvoorbeelden zijn opgenomen van verschillende mensen. Hierdoor krijg je als lezer een reëler beeld van hoe de tips zouden kunnen uitpakken wanneer je deze zelf zou gaan proberen. 

Wanneer je van mening bent dat je voldoende hebt kunnen oefenen in smalltalk en je wilt een stapje verder, dan kun je achterin Smalltalk survival de dertig dagen smalltalk survival challenge vinden. In deze challenge zet je elke dag een volgende stap in je smalltalk ontwikkeling. 

Smalltalk survival is extra sterk doordat er veel onderzoeken in het boek zijn opgenomen. Er zijn steeds voetnoten toegevoegd en achterin het boek kun je de naam van dit onderzoek vinden. Op deze manier kun je, wanneer je over het bepaalde onderzoek meer wilt weten, dit precies opzoeken. 

Concluderend hebben Liz Luyben & Iris Posthouwer met Smalltalk survival een mooie en praktische gids gemaakt bomvol tips over hoe je smalltalk het best kunt aanpakken. Een geweldig boek voor smalltalk haters in het bedrijfsleven, maar ook in het alledaagse leven zul je wat tips kunnen gebruiken.

Recensie: Smalltalk survival - Iris Posthouwer

Smalltalk Survival

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Smalltalk Survival: direct bruikbare tips voor makkelijke, leuke en waardevolle smalltalk. Van Liz Luyben en Iris Posthouwer.

    Smalltalk Survival: direct bruikbare tips voor makkelijke, leuke en waardevolle smalltalk

    Doe je weleens alsof je aan het bellen bent om een verplicht praatje te omzeilen? Kom je op zakelijke borrels nét wat te vaak terecht in saaie "en wat doe jij?'-gesprekken? Weet jij ook nooit hoe je weer netjes van die kletsgrage buurman afkomt?

    Gelukkig weten Iris Posthouwer en Liz Luyben dat wel. In Smalltalk survival leren ze je hoe je smalltalk soepeler begint, hoe je het interessant maakt én hoe je er elegant een einde aan breit.

    Smalltalk Survival van Liz Luyben en Iris Posthouwer is een praktische gids voor de gesprekken tussendoor.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen