• onze waardering

Het grote mysterieboek - Arwen Kleyngeld RECENSIE

Recensie: Het grote mysterieboek - Arwen Kleyngeld

Het grote mysterieboek van Arwen Kleyngeld is een geweldig boek voor iedereen die van grote mysteries houdt. Dit boek vertelt verschillende verhalen over onkraakbare codes en onleesbare teksten, plaatsen waar vreemde dingen gebeuren en onvindbare schatten en andere mysteries. Je leest verhalen van onder andere de brieven van de Zodiac, de Bermudadriehoek en Oak Island. 

Het grote mysterieboek bevat een duidelijk en overzichtelijke inhoudsopgave. Naast de titel van het verhaal waarover je gaat lezen, staat ook waarover het precies gaat. Zoals een moordmysterie, wonderlijke tekeningen en mysterie van een verborgen schat. Op deze manier word je als lezer direct al nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal. 

Per mysterie dat je leest in Het grote mysterieboek zijn meestal twee á drie pagina’s gewijd aan een mysterie en daarbij zijn verschillende illustraties te zien die het verhaal extra kracht geven. De illustraties de bij de verhalen zijn opgenomen lijken vaak sterk op de afbeeldingen die je op internet kunt vinden wanneer je naar een bepaald mysterie gaat zoeken.

Wat ik persoonlijk erg fascinerend vond aan Het grote mysterieboek is dat er allerlei tips worden gegeven, maar dat veel van de mysteries in het boek nog niet zijn opgelost. Dat resulteerde in veel zoekopdrachten op internet om nog meer over bepaalde mysteries te lezen. Ook eindigen de verhalen in Het grote mysterieboek vaak met ‘’wat denk jij?’’. Hierdoor ga je als lezer als vanzelf nadenken over het verhaal dat je net hebt gelezen en wil je graag een verklaring hiervoor geven, ook al is dat vaak niet mogelijk. 

De schrijfstijl van Arwen Kleyngeld is goed zelf te lezen door kinderen in de bovenbouw. Af en toe zijn er wat moeilijke woorden, maar deze worden vaak al in de tekst uitgelegd. Dit boek is niet alleen geschikt voor kinderen, ook volwassenen die meer willen weten over bepaalde mysteries kunnen hun hart ophalen wanneer zij dit boek lezen. 

Concluderend heeft Arwen Kleyngeld met Het grote mysterieboek een geweldig boek gemaakt voor doordenkers en liefhebbers van mysteries. Maar let op! De meeste mysteries zijn niet opgelost en dus zul je na het lezen van de verhalen nog lang hierover nadenken.

Recensie: Het grote mysterieboek - Arwen Kleyngeld

Het grote mysterieboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wel eens gehoord over rotsblokken die helemaal uit zichzelf bewegen? Patronen die vanuit het niets verschijnen in graanvelden? Vliegtuigen, schepen en mensen die zomaar oplossen in het niets? Dit boek staat vol verhalen over mysterieuze dingen die op deze aardbol gebeuren. Soms eng, soms spannend, soms grappig - maar altijd raadselachtig. Geheimzinnige zaken waar zelfs de knapste koppen geen verklaring voor kunnen bedenken.
    Weet jij hoe het zit? Of denk je dat je het weet?
    Dit boek geeft je aanwijzingen, maar geen oplossingen. Want ook de schrijfster van dit boek kan de mysteries niet verklaren. Sommige dingen zullen altijd raadselachtig blijven.

    * Moordverhalen, verdwijningen en grappige verhalen met onverklaarbare gebeurtenissen om mee te puzzelen, te dromen of gewoon lekker een beetje te griezelen
    * Ontrafel de grootste geheimen uit de geschiedenis
    * Hét nieuwe project van Arwen Kleyngeld en Marijke Klompmaker, de makers van het succesvolle Van boswachter tot YouTuber
    * Een boek dat zelfs volwassenen versteld doet staan!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen