• onze waardering

Taco's en Tortilla's - Sophie Matthys RECENSIE

Recensie: Taco’s en tortilla’s - Sophie Matthys

In het kookboek Taco’s en tortilla’s van Sophie Matthys staan vele gemakkelijke recepten die je snel en eenvoudig kan maken. De hoofdstukken zijn opgedeeld in bijgerechten, sausjes, drankjes, veggie, kip, vis en schaaldieren, rund en varken. Per hoofdstuk vind je taco’s, tortilla’s, quesadilla’s of burrito’s. Naast vlees of vis kan je dus ook binnen de hoofdstukken zelf kiezen of je zin hebt in een taco of tortilla. De inhoudsopgave is overzichtelijk en uitgebreid zodat je voorin het boek al kan beslissen waar je zin in hebt.

Je leert de Mexicaanse keuken goed kennen door alle hoofdstukken door te lezen en de recepten te maken. Naast de recepten vind je ook een hoofdstuk ‘wat is wat in de Mexicaanse keuken’ waarin de verschillen tussen een tortilla, taco en burrito wordt uitgelegd. Dit wordt op een duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd. Daarnaast kan je zelfs de geschiedenisles over de tex-mexkeuken en maismeel lezen, een zeer compleet boek dus. Wat echt een meerwaarde aan dit kookboek is, is dat er heel veel bijgerechten, sausjes en drankjes staan beschreven. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de bijgerechten. Deze maken jouw maaltijd helemaal compleet en neemt jou volledig mee door de Mexicaanse keuken!

Voordat de echte hoofdgerechten beginnen zitten er veel hoofdstukken voor, je geduld wordt dus even op de proef gesteld maar dit is niet voor niets. Het boek biedt een goede uitgebreide basis en een goede basis is natuurlijk ook belangrijk om te snappen wat je aan het maken bent.

De gerechten zijn een kleurenpracht aan tafel door de leuke kleursamenstelling van de ingrediënten.  Door de mooie en kleurrijke foto’s heb je gelijk zin om aan tafel te gaan. Het leuke aan dit boek is, is dat de gerechten eenvoudig te maken zijn, waardoor het jou zeker ook gaat lukken om het gerecht van de foto op tafel te krijgen.

De ingrediënten staan bij elk recept aan de rechterkant van de bladzijde, dit is bij een recept aan de linkerkant van het boek soms wel lastig te lezen, vooral als je één hand over hebt tijdens het koken. Je moet het boek goed openklappen om alles volledig te kunnen lezen.

Je kan de tortilla’s en taco’s zelf maken of je kan ze kant en klaar in de winkel kopen. Wanneer je het recept voor meerdere mensen gaat bereiden, zal ik aanraden om de tortilla’s in de winkel te kopen. Als je met elkaar voldoende tijd hebt, kan je de tortilla’s ook gezellig samen maken.

Quesadilla met avocado en kaas

Een lekker en simpel gerecht, gemakkelijk en snel te maken. De smaak is goed, de combinatie van gesmolten kaas en avocado is een aanrader. Je kunt dit eten als voorgerechtje, deel van het hoofdgerecht of als snack in de avond. Bij de tip staan meerdere ingrediënten die je zou kunnen toevoegen. Dit zijn goede tips, zelf heb ik de tomatenblokjes, paprikareepjes en maiskorrels toegevoegd. Je kan deze apart van elkaar of samen gebruiken. Het is leuk om met een aantal ingrediënten toch weer een hele andere quesadilla te maken.

Tortilla met guacamole en koolsla

Het recept is snel te bereiden. Wanneer je alles gesneden hebt, is het alleen een kwestie van de tortilla vullen. Van de groenten heb je voor het recept niet de gehele groente nodig, maar een kwart hiervan. Hierdoor houd je wel wat over, dus je moet wel iets verzinnen om de rest van de groenten op te gebruiken. Ik heb het recept nogmaals bereid om de groenten op te maken. Daarnaast heb ik er voor gekozen om de guacamole zelf te maken, deze smaakte goed en met het restje guacamole dat ik over had kon ik ‘s avonds nog een snack maken. Door het zelf maken van de guacamole duurde de bereidingstijd iets langer. Er staat geen bereidingstijd aangegeven bij de recepten. Je kan zelf kiezen wat je zelf maakt of kant en klaar haalt, vandaar dat de tijd bij iedereen anders zal zijn. Er staat duidelijk aangegeven per recept welk sausje je erbij kan maken. Elk recept heeft een heldere uitleg en passende ingrediënten. Bij vrijwel elk recept wordt er een avocado gebruikt, je moet dus wel van avocado houden om het boek goed te kunnen gebruiken.

Dit boek krijgt van mij vijf hartjes. Het is een uitgebreid boek waarin gewerkt wordt met simpele recepten en verse ingrediënten. Taco’s en tortilla’s is een zeer compleet kookboek en brengt Mexico in jouw huis.

Recensie: Taco’s en tortilla’s - Sophie Matthys

Taco's en tortilla's

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Good comfort food en je kunt er eindeloos mee variëren.
  Van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd. Authentiek Mexicaans of met een Europese toets. Als lunch, diner of tussendoortje. In dit kookboek ontdek je hoe bijzonder veelzijdig tortilla's en taco's kunnen zijn.
  Eerst krijg je uitleg over de verschillende soorten tortilla's, enkele sausrecepten en een basisrecept voor het zelf bakken van mais- en tarwetortilla's.
  Daarna volgen recepten voor gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt en die werkelijk iedereen – jong en oud, veggie- of veganfan, vlees- of visliefhebber – lekker vindt!
  Gemakshalve wordt ook uitgegaan van kant-en-klaar gekochte taco's, tortilla's, tortillachips, wraptortilla's en bonen in blik. Ook alle andere ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
  Lekker in elk seizoen en je haalt er altijd de zon mee op tafel!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen