• onze waardering

Max Modderman: Plankenkoorts - Matt Stanton RECENSIE

Recensie: Max Modderman, Plankenkoorts - Matt Stanton

Max Modderman heeft zich opgegeven voor een talentenjacht, want hij vindt zichzelf ontzettend grappig. Hij is van plan een mooie act neer te zetten, maar zijn auditie loopt helemaal mis. Er is een clown aanwezig die alles verpest. Wie is die clown? Doordat zijn auditie misging, is hij bang dat hij nu de ongrappigste, in plaats van de grappigste, is geworden. Tot overmaat van ramp is ook zijn opa nog vermist geraakt. Hij is weggelopen uit het verzorgingstehuis. Komt dit allemaal nog goed?

Plankenkoorts is echt hilarisch. Het verhaal is echt heel grappig. Ook over de hoofdstuktitels is goed nagedacht. Sla deze vooral niet over. Het maakt je echt aan het lachen. De opmaak is erg leuk. De tekeningen maken het tot een prachtig geheel. Wist je dat de auteur, Matt Stanton alle tekeningen zelf maakt. Hij heeft dus Plankenkoorts geschreven én zelf te tekeningen getekend. Knap toch? Het is eigenlijk een Engelstalig boek. Angelique Verheijen heeft het boek voor jou naar het Nederlands vertaald. De originele titel is: Funny Kid For President.

De schrijfstijl van Plankenkoorts is fijn. Het is makkelijk te begrijpen. Er worden weinig moeilijke woorden gebruikt en geen langdradige, saaie lange zinnen. Soms staat de tekst in een tekstballon of is de tekst op een andere speciale manier neergezet, waardoor het echt leuk lezen is. Ook voor kinderen die niet zo dol zijn op boeken.  

Max Modderman, de hoofdpersoon, is echt heel grappig. Iedere keer lig je weer in een deuk om hem. Hij heeft ook een beste vriend, Hugo. Ook hij tovert een glimlach op je gezicht. Hij is niet zo snugger, maar dat heeft hij zelf niet door. Maar hij staat wel altijd voor Hugo klaar. Bibi komt ook in het verhaal voor. Max mag Bibi niet. En daar is hij heel duidelijk over.

De titel, Plankenkoorts, past heel goed bij het verhaal, want als hij eenmaal op de planken staat klapt hij dicht. Je vraagt je steeds af of het nog wel goedkomt met Max. En ondertussen gebeuren en allerlei hilarische dingen. Dit boek blijft leuk tot de laatste bladzijde.   

Matt Stanton, de auteur, komt uit Australië. Zijn boeken zijn daar erg populair. Ken je ook zijn andere boeken uit deze serie, Klas op Stelten en Grappenstrijd, die naar het Nederlands vertaald zijn? Naast de boeken van Max Modderman heeft Matt Stanton nog veel meer titels op zijn naam staan. Hij schrijft zowel prentenboeken als kinderboeken voor iets oudere kinderen. 

Plankenkoorts krijgt de volle vijf hartjes. Echt verdiend. Het verhaal blijft leuk tot aan het einde. Het zit vol met humor, is leuk en hilarisch, makkelijk te lezen en het heeft een onverwacht einde. Verre van saai dus. Wat wil je nog meer? Echt een aanrader!

Recensie: Max Modderman, Plankenkoorts - Matt Stanton

Max Modderman 2 - Plankenkoorts

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Er is iets vreselijks aan de hand: Max kan helemaal niks leuks meer verzinnen. Het lijkt wel of hij veranderd is van het grappigste kind van de klas in het ongrappigste kind. En dat terwijl hij zich net heeft opgegeven voor de jaarlijkse talentenjacht. Wat nu?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen