• onze waardering

Pjotter zegt altijd ja - Steven Gielis RECENSIE

Recensie: Pjotter zegt altijd ja - Steven Gielis

Pjotter zegt altijd ja van Steven Gielis is een mooi prentenboek over een moeilijk onderwerp. Pjotter wil namelijk graag aardig gevonden worden en heeft weinig zelfvertrouwen. Maar als hij op deze manier doorgaat dan vergeet hij zichzelf. Dan ontmoet hij een wijze uil en vraagt hij hem om raad. 

Pjotter zegt altijd ja begint met een voorwoord waarin je leest hoe Steven Gielis tot het maken van dit boek is gekomen. Vervolgens lees je het verhaal zelf en daarna kun je allerlei oefeningen vinden. Oefeningen zoals het trainen van zelfvertrouwen en ontspanning. Ook zijn er veel praktische tips en opdrachten in het boek geschreven die je direct kunt toepassen. 

De opbouw van deze tips en opdrachten is erg overzichtelijk. Wanneer er een opdracht direct aan het kind gericht is staat dit in een gekleurd kader en wanneer er tips, opmerkingen of vragen zijn opgenomen die je als ouder of professional stelt, dan staat hiervoor een opsommingsteken. 

Zelfvertrouwen is een enorm lastig onderwerp en wanneer je merkt dat een kind weinig zelfvertrouwen heeft, is het lastig om dit te veranderen. Ik ben van mening dat dit boek dan zeker kan helpen. Dankzij het verhaal met voorbeelden uit de belevingswereld van de kinderen zullen zij zich snel kunnen herkennen in de hoofdpersoon. Zij leren hoe Pjotter het oplost en zullen hier van leren. 

De illustraties in Pjotter zegt altijd ja zijn steeds gemaakt over de gehele spread. Hierdoor kijken kinderen tijdens het voorlezen naar één prent en gaat alle aandacht naar deze prent uit. Ook kun je op elke prent Pjotter en zijn bal steeds goed herkennen. Pjotter zegt altijd ja is geschreven vanuit de tegenwoordige tijd. Dit leest prettig en maakt dat het boek nog meer gaat leven voor de kinderen. Wat ik ook erg sterk vind aan het verhaal is dat je, naar mate het boek vordert, veranderingen kunt zien in de gezichtsuitdrukking van Pjotter. Wanneer je kinderen hier tijdens het voorlezen al op wijst, zullen zij zich nog beter in hem kunnen herkennen. 

Wanneer je na het lezen van dit boek nog meer tips wilt over het vergroten van het zelfvertrouwen of hoogsensitief opvoeden, dan zijn er achterin het boek twee boekentips opgenomen. 

Concluderend heeft Steven Gielis met Pjotter zegt altijd ja een geweldig prentenboek geschreven voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben. Een boek waar alle kinderen iets aan zullen hebben en daarom zou dit boek in elke (kinder)boekenkast thuis horen.

Recensie: Pjotter zegt altijd ja - Steven Gielis

Pjotter zegt altijd ja

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Pjotter wil aardig zijn en zegt daarom altijd ja. Maar hij vergeet daardoor soms lief te zijn voor zichzelf. Daarom vraagt hij raad aan een wijze uil.
    Een warm verhaal voor kinderen, gevolgd door een non-fictiegedeelte vol tips en tricks om te werken aan het zelfvertrouwen van jouw kind.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen