• onze waardering

Bosatlas van de duurzaamheid - Noordhoff RECENSIE

Recensie: De bosatlas van de duurzaamheid

Duurzaamheid is een ‘hot topic’ de laatste jaren, maar het is typisch zo een onderwerp waar mensen wel van hebben gehoord en toch niet precies kunnen vertellen wat het allemaal inhoudt. In deze Bosatlas van de duurzaamheid wordt haarfijn uitgelegd wat het woord allemaal behelst en dat blijkt verder te gaan dan wat je op het eerste gezicht zou denken.

Het leesplezier begint al met het bekijken van deze Bosatlas van de duurzaamheid. Het A3-formaat in combinatie met de prachtige foto’s, kleurrijke diagrammen en grafieken zorgt voor een ware beleving en dat geeft ook de minder hardcore-lezer genoeg impuls om dit boek te gaan lezen. Het geheel wordt opgedeeld in tien hoofdstukken die elk een stukje van de puzzel vormen. Er wordt uitgelegd hoe facetten als klimaat, energie, grondstoffen, natuur, water, industrie, voedsel, vervoer, gebouwen en steden passen binnen het grote geheel. Nog belangrijker, er wordt ook verteld hoe we naar de toekomst moeten kijken, zowel op individueel als op gezamenlijk vlak. Hoe verkleinen we onze persoonlijke voetafdruk, maar ook hoe we bijvoorbeeld meer duurzame energie kunnen gebruiken.

De bosatlas van de duurzaamheid is erg leerzaam en het wordt op een goede manier bij de lezer gebracht. Je kan door het boek heen bladeren en stoppen bij iets wat je interesseert, of je kan het hele boek van voor naar achter helemaal uitpluizen. De veranderingen die we met zijn allen aan onze wereld toebrengen zullen in de toekomst een grote impact hebben en de bewustwording daarvan gebeurt onder andere door boeken zoals dit. Er wordt gesproken over het wereldwijde probleem, maar er wordt toch een mooie focus op Nederland gelegd. Dat houdt het erg dicht bij huis en beter te behappen, maar het is tegelijkertijd erg confronterend.

Zelfs als je nog nooit een bosatlas in handen hebt gehad, is deze Bosatlas van de duurzaamheid zeker de moeite waard. Alle informatie is goed te begrijpen en voorzien van meer dan genoeg beeldmateriaal. Eigenlijk zou dit boek verplicht moeten worden besproken in alle scholen, alhoewel je met het feit blijft zitten dat er op dit moment een ongelooflijke evolutie plaatsvindt die er voor zorgt dat een boek over dit onderwerp al snel achterhaald is.

Het verleden, het heden en de toekomst komen samen in deze Bosatlas van de duurzaamheid en laten je nadenken. Er staan meer dan voldoende tips in om je aan het werk te zetten en je ecologische voetafdruk te verkleinen. We moeten samen werken aan een oplossing en dat zal van ieder van ons wat opoffering of verandering vergen. Laat deze bosatlas je inzicht geven en je in ieder geval al kleine aanpassingen doen.

Recensie: Bosatlas van de duurzaamheid

De Bosatlas van de duurzaamheid

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Bosatlas van de duurzaamheid brengt een complex en actueel fenomeen in kaart. De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft. Bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en een tekort aan zoet water. De atlas geeft ook inzicht in de afspraken die er in internationaal verband zijn gemaakt om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen, zoals het Klimaatakkoord van Parijs. Maar de nadruk ligt toch vooral op een vlootschouw van concrete maatregelen die burgers, overheden en bedrijven kunnen nemen om hun voetafdruk te verkleinen. De Bosatlas van de duurzaamheid geeft u een actueel overzicht, aantrekkelijk vormgegeven in talloze kaarten, diagrammen en infographics.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen