• onze waardering

Berucht – J.D. Robb RECENSIE

Recensie: Berucht – J.D. Robb

In het zeventiende deel van de Eve Dallas serie krijgt Eve te maken met een gewiekste moordenaar. Hij imiteert namelijk een aantal bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Hij begint met een van de meest beruchte seriemoordenaars: Jack the Ripper. Op het lichaam van het slachtoffer laat hij een briefje achter voor Eve Dallas. Eve probeert er alles aan te doen om deze moordenaar achter slot en grendel te krijgen, voor hij meer slachtoffers maakt…

J.D. Robb oftewel Nora Roberts heeft met haar Eve Dallas-serie laten zien dat ze niet alleen geweldige romans kan schrijven, maar ook geweldige thrillers! Ook deel 17, Berucht, is weer een geweldig deel uit de Eve Dallas-serie. Wat J.D. Robb zo ontzettend goed maakt is dat ze toch elke keer weer vernieuwend weet te blijven in haar verhaallijnen. Ondanks dat dit deel 17 is, voelt dat totaal niet zo. Elk boek heeft echt weer een compleet andere verhaallijn, waardoor het tot nu toe nog nooit saai is geworden. Daarnaast heeft J.D. Robb ontzettend kleurrijke personages gecreëerd voor deze boekenserie, waardoor deze serie echt uniek is en zich onderscheidt van andere boeken in zijn soort. Zo hebben we Eve, die als kind is misbruikt door haar vader en getraumatiseerd is gevonden in een steegje. Ondertussen is ze een van de beste politieagenten die er is. Ze heeft een grote mond maar stiekem ook een heel klein hartje. Ook haar man Roarke is een geweldig karakter. Hij is sexy, slim, rijk en heeft overal contacten. De dynamiek tussen Eve en Roarke is geweldig en de liefde tussen de twee karakters spat van de pagina’s af. Zo heeft elk karakter zijn eigen trekken en zijn ze allemaal zo ontzettend levendig beschreven dat je er zelf bevriend mee zou willen zijn! Bij thrillers worden lang niet altijd alle hoofdpersonen zo goed en levendig uitgewerkt. J.D. Robb heeft hier wel duidelijk veel tijd aan besteed, waardoor ze zich weet te onderscheiden.

In al haar boeken introduceert J.D. Robb altijd even heel kort haar personages. Toch is het aan te raden om de boeken vanaf het begin te lezen. De karakters worden weliswaar geïntroduceerd, maar lang niet altijd even uitgebreid waardoor je als beginnende lezer misschien in de war kan raken wie wie is.

J.D. Robb heeft een geweldige schrijfstijl waardoor je echt door het boek heen vliegt. Ze weet in de moordzaak genoeg details te stoppen zodat je het echt voor je ziet, maar het wordt nergens echt luguber. Ook de verhoringen, de sporen, de analyses en de aanwijzingen weet de auteur op een heel realistische manier in het boek te verwerken, waardoor je weet dat de auteur echt verstand van zaken heeft. Dit maakt het verhaal ook meteen erg geloofwaardig. Wat helemaal knap is als je bedenkt dat dit verhaal zich zo’n 60 jaar in de toekomst afspeelt.

Kortom, Berucht is weer een geweldig boek geworden en J.D. Robb stelt de Eve Dallas fans zeker niet teleur! Gelukkig is deel 18 in de serie ondertussen ook al uitgebracht, dus kan je na het lezen van Berucht niet wachten op het vervolg, dan kan je meteen het achtiende deel gaan lezen!

Recensie: Berucht – J.D. Robb

Eve Dallas 17 - Berucht

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In een duistere hoek van de stad wordt het stoffelijk overschot van een prostituee gevonden, samen met een brief die is gericht aan Eve Dallas, en ondertekend met de naam Jack. Dat is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel tussen Eve en een hyperintelligente seriemoordenaar die vast van plan is alle beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis te imiteren, te beginnen met Jack the Ripper...

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen