• onze waardering

Recensie: Ons Bakboek RECENSIE

Recensie: Ons Bakboek

De derde en volledig herwerkte druk van Ons Bakboek is bedoeld voor iedere die geniet van zelfgebakken koekjes, taart, cake of biscuit. Door middel van stap-voor-stap foto beschrijvingen, foto’s die je het water in de mond doen lopen en een duidelijke vormgeving maakt Ons Bakboek van iedereen een patissier.

Haal je bakschort maar tevoorschijn wat Ons Bakboek is een gegarandeerd succes. Er zijn dan ook bijna alleen maar pluspunten te noemen aan dit boek. Wat ik zelf erg fijn vind is dat er een hoofdstuk toegevoegd is waarbij rekening gehouden is met allergenen, zoals lactose of gluten. Superhandig voor als je een gast verwacht met een voedselallergie. Wel vind ik het jammer dat de allergenen symbolen niet in het hele boek zijn doorgevoerd.

De vormgeving van het kookboek is simpel en duidelijk. Dit zie je terug in het kleurenpalet, de beschrijvingen en de ingrediëntenlijsten. Doordat er is gekozen om een aantal recepten een pagina te laten delen zijn de ingrediëntenlijsten meer een alinea. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je sneller een ingrediënt over het hoofd ziet. Daarnaast staat er niet bij elk recept een foto van de uitkomst. De keuze voor beide bovengenoemde punten zijn begrijpelijk doordat het boek nu al 384 pagina’s bedraagt.

Hoofdstuk 8 ‘Heel de wereld bakt’ is een erg leuke toevoeging. Wel hadden ze dat beter ‘Heel Noord en Zuid-Amerika, Oceanië, Zuid-Afrika en Europa bakt’ kunnen noemen. Er zijn namelijk geen recepten te vinden van Aziatische gebakjes, koekjes of cakes.

Tijd om iets lekkers te eten! Zelf hou ik heel erg van brood bakken, omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. Daarom koos ik voor ‘Gevuld zoet vlechtenbrood’. In de ingrediëntenlijst is duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt voor het deeg, de vulling en de afwerking. Een mooi detail is dat de foto van het eindresultaat doorloopt op de pagina van de beschrijving.

Als tweede maakte ik roomsoezen. Voor het soezendeeg werd je verwezen naar een eerdere pagina, waarna er verschillende recepten volgden waarbij je het deeg gebruikt. Dit is een mooie oplossing voor ruimtegebrek. Hierdoor konden ze bij het soezendeeg een stap-voor-stap toevoegen in de vorm van foto’s. Als je dit nog nooit eerder gemaakt hebt is dit erg handig. Je ziet wat ze bedoelen als ze spreken over ‘blijf snel roeren op een matig vuur tot het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt en droog is’.

Ons Bakboek is een uitstekend boek voor beginnende en gevorderde thuisbakkers. De recepten zijn uiteenlopend, onderscheidend, duidelijk en verrassend. Van mij krijgt dit kookboek vijf hartjes.

Recensie: Ons Bakboek

Ons Bakboek

  • Auteur:

    KVLV
  • Verschenen:

    18 oktober 2019
  • Uitgave:

    ISBN 9789401460439
    Uitgever Lannoo
    384 pagina's
  • Uitgever:

    Lannoo
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Niets zo heerlijk als zelfgebakken taart, koekjes, cake of biscuit. En thuiskomen in een huis met de geur van versgebakken brood is altijd een waar genot.
    Trouw aan het opzet van de vorige edities wil deze derde en volledig herwerkte versie van Ons Bakboek - het kleinere zusje van het alombekende Ons Kookboek® - een basishandboek zijn voor de thuisbakker.
    Met duidelijk en eenvoudig geschreven recepten, stap-voor-stap beschrijvingen en aantrekkelijke foto's.
    Begin al maar te watertanden!

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen