• onze waardering

Sex Safe - Faya Lourens RECENSIE

Recensie: Sex Safe - Faya Lourens

De jeugd komt op steeds jongere leeftijd in aanraking met seks en vooral de jonge tieners lopen daarbij de kans om onvoorbereid in bepaalde situaties terecht te komen. Speciaal daarvoor brengt Faya Lourens dit voorlichtingsboek op de markt, in samenwerking met een psycholoog, een seksuoloog en een kinder- en jongerencoach.

Sex safe is natuurlijk een erg duidelijke titel die weinig aan de verbeelding over laat. Dat kan voor en tegen werken. Het zal de ene persoon prikkelen en de andere afstoten. Het is met name de illustratie die de hele cover vult, die de aandacht op een erg leuke manier trekt. Illustrator Selwyn Senatori heeft een kleurrijke, uitbundige stijl, die door het hele boek heen erg herkenbaar blijft en een soort schattigheidsfactor heeft. Hij slaagt erin om de meest genânte poses en intieme lichaamsdelen niet afschrikwekkend te laten overkomen. De gehele lay-out van het boek verdient trouwens een pluim, want het oogt allemaal erg overzichtelijk en heel uitnodigend om te lezen.

Sex safe is absoluut een bijzonder boek om te lezen. De taal is heel eenvoudig, wat past bij de doelgroep van de jonge tieners (<12 jaar), maar soms wordt de materie vrij diepgaand behandeld. Daardoor krijg je wat frictie tussen inhoud en stijl. De samenleving is zo veranderd dat kinderen al op een jonge leeftijd plat worden gebombardeerd met zaken waar ze misschien nog niet helemaal aan toe zijn. Op de een of andere manier is dat ook voelbaar in dit boek. Als het zó eenvoudig uitgelegd moet worden, is het misschien gewoon nog te vroeg om het onderwerp aan te snijden. Als je het langs de andere kant bekijkt had de doelgroep eventueel ook wat volwassener aangesproken kunnen worden. Wat meer passend bij het thema.

Niettemin is de informatie die Faya Lourens deelt met de lezer erg volledig. Ze heeft aandacht voor de ouders en plaats seksualiteit mooi binnen het kader van de puberteit. Dus ook onderwerpen als acné, gedrag en haargroei komen aan bod. Het maakt het begin van Sex safe ook luchtig en af en toe zelfs grappig. Op die manier creëert Lourens een ontspannen sfeer om de meer beladen onderwerpen zachtjes te introduceren.

Sex safe is compact, maar vrij compleet en op sommige punten zelfs gedetailleerd. De stijl kan, in relatie tot het onderwerp, als te kinderlijk ervaren worden, maar dat zorgt er langs de andere kant wel voor dat het geheel eenvoudig leest. De illustraties van Selwyn Senatori  geven het geheel een uitbundig tintje en dat komt het boek absoluut ten goede.

Recensie: Sex Safe - Faya Lourens

Seksuele voorlichting - Sex Safe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ergens tussen je tiende en zestiende levensjaar begint de pubertijd. Niet alleen je gedrag verandert, maar ook je lichaam maakt een verandering door. Zo gaan je borsten groeien of krijg je haar op je ballen. Je zult jezelf vragen stellen als: “Kan ik zwanger worden van de eerste keer seks?” of “kan ik een soa krijgen van pijpen?”, maar ook “ben ik homo als ik ook op jongens val?” of “waarom zijn mijn ouders zo irritant?’ kunnen zich opdoen. Dit zijn onderwerpen en vragen waarop je antwoord krijgt in dit boek. Sex Safe is een boek voor de jeugd van tegenwoordig. We leven in een snelle wereld met internet en social media waarin rappers rolmodellen zijn. Met kunstillustraties van Selwyn Senatori en anekdotes van rappers en artiesten is dit hét boek voor seksuele voorlichting van deze tijd. Dit boek is een samenwerking tussen bestsellerauteur Faya Lourens en de beroemde kunstenaar Selwyn Senatori.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen