• onze waardering

Lastige ouders, moeilijke leerlingen - Hans Kaldenbach RECENSIE

Recensie: Lastige ouders, moeilijke leerlingen - Hans Kaldenbach

Lastige ouders, moeilijke leerlingen is een heel bruikbaar boek van Hans Kaldenbach. Het is geschreven voor iedereen die werkzaam is op een school en te maken heeft met de verandering van zowel ouders als leerlingen ten opzichte van jaren geleden. Je leest onder anderen hoe je ouders het best kunt begroeten, hoe je een goede handruk geeft, hoe je omgaat met meidenvenijn maar ook hoe je omgaat met een beschuldiging van discriminatie.

De opbouw van Lastige ouders, moeilijke leerlingen is erg prettig. Je kunt in de inhoudsopgave lezen welke delen aan bod komen. Op deze manier kun je direct doorbladeren naar het onderdeel waar je zelf mee kampt, maar je kunt dit boek natuurlijk ook van voor naar achteren lezen. In de verschillende hoofdstukken is vaak gebruik gemaakt van opsommingstekens. Dit maakt het boek erg prettig want het is op deze manier goed te lezen. Het is niet een grote lap tekst die je leest, maar steeds korte stukjes. Ook de praktijkvoorbeelden zijn steeds geschreven in een kader. Wat maakt dat direct duidelijk is dat je weer een praktijkvoorbeeld gaat lezen. Ook zijn er een aantal illustraties in het boek opgenomen met daarbij tekstballonnen met teksten die je in het boek hebt gelezen. Deze zijn vaak erg grappig en laten direct zien of iets wel, of juist niet werkt. 

Lastige ouders, moeilijke leerlingen staat bomvol praktijkvoorbeelden. Alle tips die zijn opgenomen in dit boek, lees je aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Dit is erg prettig en maakt dat het boek niet ver van je af komt te staan, maar je direct zelf weet hoe jij dit zou kunnen toepassen.

Ik heb persoonlijk veel gehad aan Lastige ouders, moeilijke leerlingen. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en kom sommige situaties, helaas, tegen. Door dit boek weet ik nu hoe ik beter zou kunnen reageren. Het is een boek dat ik nog vaak zal pakken om te lezen hoe je iets ook al weer het best kunt aanpakken. 

Concluderend heeft Hans Kaldenbach met Lastige ouders, moeilijke leerlingen een heel bruikbaar boek geschreven voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs. Door dit boek leer je niet alleen om te gaan met lastige ouders en moeilijke leerlingen, je leert ook hoe je ervoor kan zorgen dat jouw functie wat meer gezag krijgt.

Recensie: Lastige ouders, moeilijke leerlingen - Hans Kaldenbach

Lastige ouders, moeilijke leerlingen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    U hebt als leraar steeds vaker last van veeleisende ouders. Ze kiezen soms blind partij voor hun kind. Ze verwachten dat u meteen tijd voor ze hebt en ze willen dat u onmiddellijk in actie komt.
    Uw vakmanschap bepaalt of het contact met dat type ouders gaat escaleren. U gaat in dit boek veel valkuilen herkennen en u krijgt tientallen helpende tips.
    Een vader komt boos de school binnen. Ik steek meteen mijn hand uit: Ik zie dat er iets belangrijks is, gaat u zitten, wilt u koffie? Suiker en melk?
    De tweede helft van dit boek beschrijft de paniek van uitstekende leraren die "het opeens niet meer kunnen'.
    Meisje: Van andere leraren mag dat wél. U: Wat lastig voor je. Onthoud maar dat het van mij niet mag.
    Hoe gaat u om met verwende, ontregelde, brutale leerlingen? Wat doet u als u méérdere druktemakers in de klas hebt?
    Hans Kaldenbach is ook de auteur van andere succesvolle boeken: Korte lontjes. 99 tips voor het omgaan met jongeren in de klas (16de druk), Respect! 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur (37ste druk), Machomannetjes. 99 tips om de straatcultuur terug te dringen uit uw school (15de druk), en Doe maar gewoon. 99 tips voor het omgaan met Nederlanders (51ste druk).
    Hij geeft trainingen, altijd met een acteur, ook bij u op school.
    Laat u verrassen. Dit is een smulboek.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen