• onze waardering

Lekker & Simpel - Jorrrit van Daalen Buissant des Amorie RECENSIE

Recensie: Lekker & Simpel - Jorrrit van Daalen Buissant des Amorie

In dit boek van Lekker & Simpel staan uitsluitend 200 hoofdgerechten en dat vond ik persoonlijk heerlijk toen ik het doorbladerde. Dankzij het formaat en het gebruikte papier gaat dat bladeren ook nog eens heel gemakkelijk. In de meeste kookboeken, zo niet bijna allemaal, komen we alle gangen van een diner tegen en vaak ook nog lunchgerechten en hapjes. Dat is volledig gerechtvaardigd natuurlijk, maar meestentijds eten we 's avonds enkel een hoofdgerecht. Liefst ook nog eens Lekker & Simpel. Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou hebben daar een patent op. Sinds 2012 beheren zij namelijk hun populaire website Lekkerensimpel.com. Sinds enkele jaren kunnen ze daar van leven en inmiddels zijn er een aantal kookboeken verschenen onder de naam Lekker & Simpel. 200 Hoofdgerechten verscheen voor de eerste keer in 2016 en is nu inmiddels aan zijn 22e druk toe.
Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou zijn een ster in het ontwikkelen van simpele recepten. Één van de uitgangspunten is dat de ingrediënten in de supermarkt verkrijgbaar moeten zijn. Dus geen gezoek in toko's en andere speciaalzaken. Een ander uitgangspunt is dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van pakjes en zakjes. Een prima en gezond idee.

Ondanks dat er geen onderscheid is in gangen, is er toch een indeling in hoofdstukken: onder andere pasta, salade, eenpansgerechten, ovengerechten, vlees en vis en vegetarisch. Bovendien hebben te namen van de gerechten allemaal een bepaalde kleur. Rood voor vlees, blauw voor vis, geel voor gevogelte en groen voor vegetarisch. Lekker handig wanneer je er doorheen bladert en bijvoorbeeld een vegetarisch recept zoekt. Ook handig bij het bladeren zijn de foto's in Lekker & Simpel. Ieder gerecht is door de schrijvers zelf vastgelegd op de foto.

En dan de recepten zelf. Perfect voor alle dagen van de week, lijkt me. Heerlijk voor iedereen die zowat iedere dag moeite heeft met de vraag wat er gegeten moet worden. De meeste recepten staan binnen een half uur op tafel. Ideaal na een drukke werk- of studiedag.

Ikzelf begon met een eenpansgerecht uit Mexico met rijst. Alle recepten in het boek zijn voor twee personen, maar de hoeveelheden konden eenvoudig worden verdubbeld. De rijst werd in het gerecht gaargekookt, net als bij een paella. Daardoor trekken de smaken heerlijk in de rijst. Wij genoten enorm van deze heerlijke schotel.


Enthousiast geworden maakten we al snel een tweede gerecht. We kozen deze keer voor een lasagne met kip en pesto. Ook die was lekker, hoewel niet sensationeel. We zullen hem zeker nog eens maken omdat het wel een Lekker & Simpel gerecht is.

Dit is een boek wat je binnen handbereik in de keuken moet hebben liggen. Weet je het even niet? Blader gewoon door dit boek en binnen enkele ogenblikken weet jij wat je die avond gaat eten! En anders kijk je gewoon even op de website van Jorrit en Sofie voor nóg meer inspiratie.

Recensie: Lekker & Simpel - Jorrrit van Daalen Buissant des Amorie

Lekker & simpel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Voor iedereen die hulp nodig heeft bij het beantwoorden van de vraag: 'wat eten we vandaag?' is er nu het kookboek van Sofia en Jorrit Lekker & Simpel.
  Geen moeilijke gerechten waar je uren voor in de keuken moet staan maar lekkere en simpele recepten die iedereen kan maken. Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan zoals een zelfgemaakt broodje hete kip, een eenpansgerecht met zoete aardappel, een pasta-ovenschotel met Boursin, taco lasagne. En ook de lekkerste gerechten met wraps zoals een kip-pesto wraptaart.
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen