• onze waardering

Schone schijn - Mary Higgins Clark RECENSIE

Recensie: Schone schijn - Mary Higgins Clark

De cover van dit boek is verleidelijk: een foto van een knappe dame in een avondjurk die uitkijkt over de stad New York. Dit maakt nieuwsgierig om het boek op te pakken en te gaan lezen. Schone Schijn is het zesde deel van de “Verdacht”-serie van auteurs Mary Higgins Clark en Alafaire Burke. Auteur Mary Higgins Clark heeft inmiddels al een hoge leeftijd bereikt (92!) en al meer dan 50 titels op haar naam staan. In 2014 begon ze samen met auteur Alafaire Burke aan de “Verdacht”-serie. Deze samenwerking en serie blijken zeer succesvol, want met de titel Schone Schijn zijn de auteurs toe aan het zesde deel in de serie.

Het hoofdpersonage in de “Verdacht”-serie is Laurie Moran. Zij produceert een tv-programma waarin cold cases opnieuw onderzocht worden. Betrokkenen bij de zaak worden middels interviews en andere onderzoeken opnieuw bekeken, waarbij Laurie en haar team hopen dat ze de zaak kunnen oplossen. Een leuk concept voor een thrillerserie, waarbij in elk deel een nieuwe zaak naar voren komt. Doordat in elk boek een nieuwe zaak aan de orde komt, is het boek Schone Schijn ook goed op zichzelf te lezen, maar je mist wel een deel van het doorlopende verhaal over het persoonlijk leven van Laurie.

In Schone Schijn doet hoofdpersonage Laurie onderzoek naar de moord op een bekende arts: Dr. Bell. Van een afstandje lijkt het leven van Dr. Bell perfect, hij was de ideale man, vader en arts, maar klopt dit plaatje wel? Op verzoek van zijn ouders onderzoekt Laurie de moord opnieuw. De ouders vermoeden dat hun schoondochter Kendra de moord gepleegd heeft. In eerste instantie wil Kendra niet meewerken aan het programma, maar uiteindelijk weet Laurie haar over te halen en kan de moord op Dr. Bell opnieuw onderzocht worden. Door dit concept ontstaat een typische whodunit, waarbij alle hoofdrolspelers bij elkaar zijn gebracht.

Het boek Schone schijn bevat een combinatie van moordonderzoek, het liefdesverhaal van Laurie en haar verloofde Alex en de spanning rondom een stalker die achter Laurie aanzit. 

De karakters in het boek hebben niet heel veel diepgang en met name voor Laurie en Kendra is in dit verhaal een grote rol weggelegd. Kendra is aan de ene kant innemend, maar ook kwetsbaar en een mogelijke dader, waardoor lastig te bepalen is of je haar wel of niet moet waarderen.

De schrijfstijl van de auteurs is eenvoudig en toegankelijk. De thriller is opgebouwd uit korte hoofdstukken, waardoor het boek vlot leest en het verhaal tempo heeft. Schone schijn is een typische whodunit. De hoofdrolspelers worden bij elkaar gebracht en Laurie onderzoekt met haar team de moord. Door geheimen, leugens en bedreigingen die aan bod komen zit er continu spanning in het boek en blijft het verhaal boeiend. Het boek heeft een sterk uitgewerkt plot en Laurie lost, zoals gewoonlijk, de moord op. 

Concluderend is Schone Schijn weer een boeiende en vermakelijke thriller uit de “Verdacht”-serie. Het schrijversduo Mary Higgins Clark en Alafair Burke levert weer een mooie thriller af.

Recensie: Schone schijn - Mary Higgins Clark

Schone schijn

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Schone schijn is de nieuwste Verdacht-thriller, waarin Laurie zich stort op de zaak rond de moord op een bekende arts. Dr. Bell leek een perfect leventje te leiden; hij was de ideale man, vader en arts. Maar klopt dat plaatje wel? En wat heeft deze zaak met Lauries eigen problemen te maken?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen