• onze waardering

Favorieten van La Place - La Place RECENSIE

Recensie: Favorieten van La Place - La Place

In het boek Favorieten van La Place staan ruim honderd recepten van de restaurantketen La Place. Zo kun je nu ook thuis op ieder moment van de dag genieten van de La Place toppers. Wil jij de dag beginnen met pannenkoekjes met aardbeien en hangop? Of zet jij jouw tanden liever in een clubsandwich met kip, kaas en eiersalade of toch liever de Marokkaanse hamburger? Naast deze ontbijt-, lunch en diner recepten vind je in dit boek ook verschillende bijgerechten waaronder sauzen, dips en drankjes. Er is ook aan de zoetekauw gedacht. Zo staan in het laatste hoofdstuk recepten voor onder meer een triffle met mango & kokos en zelfgemaakte kruidnoten.

Voordat je aankomt bij de Favorieten van La Place recepten vind een uitgebreide introductie plaats. Hierin wordt verteld over belangrijke kernwaarden van La Place. Tevens worden veelgebruikte ingrediënten benoemd, evenals keukenhulpjes en tips & trucs. Persoonlijk vind ik deze inleiding wel erg lang, maar liefst dertig pagina’s tellend. Het is overigens niet allemaal droge kost, want naast tekst staan er ook veel afbeeldingen in. Dit maakt het wel behapbaar. De recepten zijn onderverdeeld naar eetmoment, beginnend met ontbijt, lunch, diner en tot slot zoet. De vormgeving van het boek is niet heel consequent. Zo staat er soms één recept, die inclusief foto twee pagina’s in beslag neemt tot wel vijf recepten per twee pagina’s. Persoonlijk vind ik dit jammer omdat hierdoor te weinig ruimte is om ieder recept te voorzien van een foto. De recepten zijn verder compleet en voorzien van lijst van benodigdheden, bereidingswijze, bereidingstijd en aantal personen en/of aantal stuks. De recepten zijn eenvoudig te maken en veelal snel. Hoewel sommige recepten net wat meer tijd vergen, zoals bijvoorbeeld de basis pizzabodem, focaccia en brioche broodjes.

Zelf ging ik ook aan de slag met de Favorieten van La Place. Zo maakte ik de tomaat-basilicumsoep, de gemarineerde zalm met sesam, de kipsaté en de rijstsalade met mango, kokos en pinda’s. Dit zijn stuk voor stuk eenvoudige recepten, die allen buitengewoon goed op smaak zijn.

Iedere La Place fan kan zijn of haar hart ophalen met de komst van dit nieuwe kookboek Favorieten van La Place.

Recensie: Favorieten van La Place - La Place

Favorieten van La Place

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Favorieten van La Place staan meer dan 100 recepten voor thuis. Van kinderfavoriet pannenkoekjes met hangop tot de nieuwe smoothiebowl. Maak heel gemakkelijk belegde sandwiches met kruidenkaas of gerookte zalm, of kies een uitdagend gerecht zoals pho-soep of zelfgebakken brioches. Je favoriete La Place-gerechten voor elk moment van de dag: het ontbijt, de lunch of het diner of om iets te vieren met familie of vrienden. Geniet samen met je vrienden van en heerlijke oosterse kipsaté, salade en exotische drankjes rond de barbecue of organiseer een mosselfeestje met uiteraard zelfgemaakte frites. Denk aan XL-cakeplaattaart, perenbollen, brownies en koekrepen. Wanneer Sinterklaas weer voor de deur staat, maken we natuurlijk zelfgebakken kruidnoten en speculaasmuffins.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen