• onze waardering

Drama Queen - Derk Visser RECENSIE

Recensie: Drama Queen - Derk Visser

Drama Queen is de nieuwste jeugdroman van auteur Derk Visser. In dit boek volgen we het verhaal van de 12-jarige Angel. Ze woont samen met haar moeder in een arm en ruig wijk. Om voor zichzelf op te komen gebruikt ze meer dan eens haar vuisten. Ze sluit zichzelf af voor iedereen, maar dat begint langzamerhand te veranderen als ze Kayleigh ontmoet.

Derk Visser verdeelt het verhaal van Angel in drie delen. In elk deel volgen we haar in een andere periode van haar leven. In het eerste deel is Angel 12 jaar en ontmoet ze Kayleigh die een nieuwe leerling is in haar klas. De vriendschap tussen beide meisjes ontstaat al snel. In de volgende twee delen volgen we Angel op 13-jarige en 15-jarige leeftijd. We zien onder andere hoe haar relatie met Kayleigh meerdere keren op de proef wordt gesteld. Ondertussen probeert Angel ook nog haar eigen plekje in de maatschappij te vinden. Zowel Angel als Kayleigh worden erg realistisch neergezet. Je leert veel over Angel en kan goed met haar meeleven. Ook de relatie tussen Angel en haar moeder wordt uitgebreid uitgewerkt.

Ondanks dat Derk Visser zwaardere thema’s in zijn boek gebruikt, waaronder het opgroeien in een moeilijke buurt, alcoholverslaving en tienerzwangerschappen, is Drama Queen niet te zwaar om te lezen. Hier en daar is er ruimte voor humor die verantwoordelijk is voor wat luchtigheid in het verhaal.

Derk Visser weet je aandacht al vanaf het begin van het verhaal te grijpen en maakt je gedurende het boek nieuwsgierig naar het einde van het verhaal. Samen met de vlotte schrijfstijl zorgt dit ervoor dat het verhaal als een trein leest. Het eenvoudige taalgebruik maakt dit boek verder ook erg aantrekkelijk voor de jongere lezers. De hoofdstukken in dit boek zijn namelijk niet aan de lange kant en de zinnen worden ook kort gehouden.

Drama Queen is dus een mooi verhaal over het opgroeien in een lastige buurt, over de liefde en over het vinden van je eigen plekje in de maatschappij. Het heeft interessante personages die realistisch worden neergezet en voldoende worden uitgewerkt. Door het eenvoudige taalgebruik leest het boek vlot en is het boek toegankelijk voor de jongere lezers.

Recensie: Drama Queen - Derk Visser

Drama Queen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Drama Queen is een literair feelgoodboek van Derk Visser, over een meisje in een hard milieu dat zich langzaam durft open te stellen voor de liefde.

  Op afstand houden

  Angel woont samen met haar moeder in een ruige wijk, en ze is trots dat ze zich weten te redden. Om te kunnen overleven stelt ze zich vaak flink hard op. Jongens die een oogje op haar hebben hoeven niet in de buurt te komen en ook de rest van haar klasgenoten houdt ze met een grote mond op afstand. Totdat één meisje door haar pantser heen weet te dringen: Kayleigh, die nieuw is in de klas en in de flat naar die van Angel woont. Ze maakt iets los in Angel wat ze zelf nog niet kende. Maar voordat Angel weet wat, is Kayleigh weer verdwenen…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen