• onze waardering

Max Einstein: niet zomaar rebels - James Patterson RECENSIE

Recensie: Max Einstein: niet zomaar rebels - James Patterson

Max Einstein: niet zomaar rebels is het vervolg van de geweldige serie van James Patterson en Chris Grabenstein. Het boek volgt de twaalfjarige Max Einstein die onder een schuilnaam lesgeeft aan de universiteit in New York. Stiekem verlangt ze naar het avontuur en spanning die ze in het vorige boek al zo goed heeft leren kennen. Gelukt heeft ze wel, want na verloop van tijd wordt ze samen met de knappekoppenclub uitgenodigd om een watercrisis in India op te lossen, maar dit is zeker niet zonder risico. Ze zal heel erg haar best moeten doen om uit handen te blijven van de Corp. en dr. Zimm. 

Max Einstein: niet zomaar rebels trekt het oog meteen. De cover van het boek is kleurrijk ontworpen, met felle kleuren die aanspreken. Ook de kinderen op de voorgrond die rennen wekken meteen de indruk van een spannend een vlot boek. De eindpagina's van het boek zijn ook ontzettend leuk ontworpen. De kleine doodles over wetenschap, scheikunde en planeten zetten meteen de sfeer voor het boek en maken het onderwerp wetenschap meteen wat toegankelijker voor iedereen. 

Wat geweldig is aan dit boek, geschreven door Chris en James, is het geweldige rolmodel dat ze hebben neergezet. Max is natuurlijk een meisje en dit zorgt ervoor dat wetenschap ook toegankelijk wordt voor meiden. Jonge, vrouwelijke lezers kunnen zeker tegen haar opkijken en denken: dit wil ik ook zijn! Misschien krijgen we straks wel een generatie vol vrouwelijke wetenschappers door deze boeken! Ook een boek volledig over wetenschap, wiskunde en scheikunde is precies wat de jongere generatie goed kan gebruiken. Zo wordt wetenschap leuk gevonden en interessant en komen ze in aanraking met dit onderwerp op een leuke en speelse manier. Erg goed gedaan! 

De personages in dit boek zijn zo leuk ontwikkeld en bedacht. Elk jonge lezer, maar ook de oudere lezer, kan hiervan genieten en deze personages waarderen. Ze zijn grappig, lief en hartstikke slim! Dit zorgt voor een leuke groep kinderen bij elkaar die samen allerlei raadsels proberen op te lossen. Een leuke toevoeging is dat alle problemen die ze samen proberen op te lossen ook echte problemen zijn in de maatschappij en zo leren wij samen met de knappekoppenclub over deze vraagstukken. 

Concluderend kun je zeggen dat Max Einstein een echte aanrader is! Het boek is zeer goed geschreven, vlotjes en duidelijk voor alle leeftijden. De scheikundige, wiskundige aspecten zijn een leuke combinatie met de spionage en avontuurlijke gedeeltes. Dit zorgt ervoor dat het boek goed geschikt is voor jongens én meisjes. Een zeer goed geschreven boek door Chris en James! Aanrader voor jong en oud. Voor meisje en jongen. Voor kinderen die van avontuur houden en kinderen die graag over de maatschappij denken.

Recensie: Max Einstein: niet zomaar rebels - James Patterson

Max Einstein 2 - Niet zomaar rebels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het tweede deel van de spannende reeks vol humor en wetenschappelijke weetjes. Een New York Times-bestseller voor rebellen vanaf 11 jaar.
  Om uit handen te blijven van de Corp, de criminele organisatie van dr. Zimm, moet Max Einstein zich gedeisd houden. Het twaalfjarige genie geeft onder een schuilnaam les aan de universiteit van New York. Maar het verlangen naar avontuur is te sterk en Max verveelt zich. Gelukkig wordt ze samen met de acht andere leden van de knappekoppenclub ingeschakeld om een levensgevaarlijke watercrisis in India op te lossen. Is Max opgewassen tegen de nieuwe, wel heel speciale assistent van dr. Zimm?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

 • Onze aanraders voor Netflix in augustus

 • Het spel - Elle Kennedy

 • Bizarre Disney feitjes

 • 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen