• onze waardering

Recensie: Het geluksdieet RECENSIE

Recensie: Het geluksdieet - Carolina van Dorenmalen

Met dit dieet is jouw geluk compleet!

Het geluksdieet is een kookboek van Carolina van Dorenmalen. Je zou deze schrijfster kunnen kennen van het boek Geluksfactor 10. Zij wil de lezer met dit boek weer een boost tot gezonder en gelukkiger leven geven. Het boek begint met ‘mijn verhaal’, hierin geeft Carolina een open en eerlijk kijkje in haar leven. Zij vertelt onder andere over het ontstaan van haar nieuwe boek. Er staan herkenbare verhalen in over bijvoorbeeld een druk leven, werkdruk waardoor je minder aandacht gaat besteden aan sporten en gezonde voeding. Dit boek helpt je bij een stuk bewustwording en komt daarna gelijk met een oplossing: het geluksdieet.

Dit kookboek is een speciaal boek want het is naast een leuk kookboek met veel lekkere recepten ook een dieetboek. Alle recepten zijn voor één persoon, je kunt de hoeveelheden gemakkelijk verdubbelen wanneer je het dieet samen met iemand wil volgen. De foto’s van de gerechten zijn mooi, de schrijfster Carolina staat ook meerdere keren op de foto met of zonder gemaakt gerecht.

Er is een weekschema opgesteld dat je kan volgen, dit weekschema bestaat uit ontbijt, snack, lunch, snack, diner en weer een snack. Het is door de dikgedrukte letters in het weekschema duidelijk te zien welke recepten er in het boek staan en op welke pagina je deze kan vinden. Per weekschema is er een reguliere, vegetarische en veganistische optie. Achterin het boek staat er per week een boodschappenlijst, persoonlijk zou ik het boodschappenlijstje liever achter het weekschema hebben gehad in plaats van achterin het boek. Prettig is wel dat je dus zo aan de gang kan met het dieet en niet zelf hoeft uit te zoeken wat je per dag nodig hebt.

Het is een bekend gegeven dat een dieet soms moeilijk vol te houden is, Carolina heeft hier iets mee gedaan. Tussen de hoofdstukken door staan motiverende quotes, dit motiveert je waarom je dit dieet volgt en waar je het allemaal voor doet.

Hmm breakfast…blueberry kwarkbol

Voor op een vrije zondagochtend zocht ik een lekker ontbijtrecept. Tijdens het doorbladeren van het boek was dat moeilijker kiezen dan verwacht omdat er vele smakelijke ontbijtrecepten in het boek staan. Uiteindelijk zijn het de blueberry kwarkbollen geworden. Het recept is veel gemakkelijker te maken dan ik in eerste instantie dacht. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten af te wegen en te mengen, dit kan zelfs met een lepel of vork. Je hebt dus geen mixer of andere apparatuur nodig. Het recept geeft aan dat de bollen 20 minuten in de oven moeten, ik heb ze langer in de oven gedaan omdat zij best bleek en zacht bleven. Na 10 minuten extra waren zij goed. De smaak van de bollen wordt bepaald door de combinatie van kwark en amandelmeel, je moet van deze smaak houden. Het recept mist iets pittigs, het is vooral zoet door de amandelmeel en zuur door de kwark. De ricotta versterkt de zachte smaak van de kwarkbollen.

Vegetarische aubergine-lasagne met ricotta

Ik heb het dieet niet vier weken lang gevolgd, maar ik heb wel in dezelfde week een tweede recept gezocht om te zien welke combinatie gerechten er worden gegeten. Van het ontbijt was er nog veel ricotta over, deze heb ik gebruikt voor de aubergine-lasagne. Voor het gerecht is er een halve ui nodig, ik heb er voor gekozen het recept te verdubbelen en voor twee personen te maken. Bij het recept staat geen bereidingstijd, het snijden en bakken van de aubergine kost stiekem toch meer tijd dan je verwacht. De bereidingstijden had ik graag bij de recepten zien staan. Het opbouwen van de lasagne is daarentegen simpel en zo gedaan. De tomatensaus met prei is een goede tegenhanger van de zoetige aubergine. De olijven die bovenop gegarneerd moeten worden zien er leuk uit, maar voegen weinig smaak toe. De licht zoutige smaak die je verwacht blijft eigenlijk uit. Ondanks dat is dit een recept dat je zeker gaat onthouden en nogmaals gaat maken.

Het geluksdieet krijgt van mij vier hartjes. Dit boek voelt voor iedereen goed. Door het volgen van de vier eetschema’s gaat je mentale gezondheid vooruit. Dit heeft weer een positief effect op je fysieke gezondheid. De reguliere, vegetarische en veganistische variatie op de recepten geven een extra dimensie aan dit bijzondere kookboek.

Recensie: Het geluksdieet - Carolina van Dorenmalen

Het geluksdieet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In navolging van het eerder verschenen Geluksfactor 10 komt Carolina van Dorenmalen van @foodie_ness nu met Het geluksdieet. Hierin neemt Carolina je mee in haar turbulente zoektocht naar fysieke en mentale gezondheid.
  Carolina: 'De vrouw die pleitte voor het eeuwige geluk is zelf rock bottom gegaan. En hoe. Maar ik ben ook weer sky-high gegaan. De clichés zijn dus waar: eerst bergafwaarts gaan om vervolgens te kunnen pieken. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd en een hoop veranderd. Dat alles heeft geleid tot iets heel moois: het geluksdieet.

  In Het geluksdieet staat het circulerende e­ffect tussen gezonde voeding en intens geluk centraal. Voeding is brandstof, een medicijn voor jouw persoonlijke geluksdieet. Een investering voor het leven die ik iedere vrouw gun. En een waarvan ik weet dat hij ook voor jou werkt. Dat beloof ik je bij deze!'

  Met ruim 250K volgers op Instagram inspireert Carolina van Dorenmalen (1989) van @foodie-ness haar lezers om gezonder te eten, lekker te bewegen en vooral: om gelukkig te leven.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen