• onze waardering

Alegría - Francesc Miralles & Álex Rovira  RECENSIE

Recensie: Alegría - Francesc Miralles & Álex Rovira 

Je kunt Francesc Miralles kennen van het boek Ikigai, die ingaat op het Japanse concept dat staat voor datgene waar jij je bed voor uitkomt en waard is om voor te leven. Alegría is Spaans voor vreugde. Dit boek gaat over het vinden van vreugde in de kleine dingen en kan je helpen in jouw eigen zoektocht.

Steeds meer mensen in onze samenleving kampen met een burn-out of hebben last van overspannenheid en in sommige gevallen zelfs depressie. Men wordt in onze samenleving soms lange tijd blootgesteld aan stress en verliest daarbij soms de vreugde in het leven. Het boek Alegría kan jou begeleiden in de zoektocht naar vreugde en geluk door middel van korte brieven met nieuwe inzichten. Ben jij ook opzoek naar dat extra stukje persoonlijke ontwikkeling en groei? Ga dan eens aan de slag met jouw eigen zoektocht naar vreugde.

Elk hoofdstuk is een nieuwe brief aan een (beste) vriend, die de Alegría is kwijtgeraakt. In elke brief wordt een nieuw thema geïntroduceerd die jou kan helpen om de vreugde in het leven terug te vinden. Zo gaan de brieven over de vrienden om je heen, maar ook over de kleine dingen die je dagelijks kunt ondernemen om blij van te worden. Door de schrijfstijl van Francesc en Álex lezen de brieven gemakkelijk weg.

De brieven laten je door verhalen, onderzoeken en levenslessen van anderen inzien hoe je jouw Alegría terug kunt vinden. De thema's worden vaak ondersteund door inspirerende filosofen, wetenschappers en schrijvers. Dit geeft nét dat extra beetje lading aan de brieven. 

De hoofdstukken eindigen altijd met een "uitnodiging tot Alegría". Deze uitnodiging daagt je uit om iets te ondernemen, op te schrijven of na te denken over bepaalde elementen van jouw leven. Zo kun je de ene dag uitgedaagt worden om een paar minuten per dag in de openlucht te zijn en bewust te worden van de omgeving, terwijl je in de volgende uitnodiging aan de slag moet gaan met een lijst van lasten die afremmen en je het leven moeilijk maken.

Dit boek inspireert, motiveert en geeft hoop voor een betere toekomst waar je zelf bewust voor kunt kiezen. Het is absoluut geen pageturner, omdat je voor de verschillende thema's de tijd wilt nemen om ze goed in je op te nemen en ervan te leren. Door aan de slag te gaan met elke uitdaging krijg je echt het gevoel dat kleine dingen er meer toe gaan doen en je steeds meer het belang van Alegría gaat inzien.  Al met al een ontzettende aanrader!

"Alegría, je kunt haar alleen vinden, want ze is altijd hier, bij jezelf, ook al besef je dat soms niet."

Recensie: Alegría - Francesc Miralles & Álex Rovira 

Alegria

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    "Alegría' (vreugde) is anders dan geluk: aan de hand van prachtige voorbeelden leer je uiteindelijk geluk te vinden door dagelijks stil te staan bij alle vreugdevolle momenten die het leven te bieden heeft

    Alegría, vreugde, is iets anders dan geluk. Maar door dagelijks vreugde te zoeken in kleine dingen en op allerlei momenten van de dag, komt echt geluk toch telkens een stapje dichterbij. Vreugde is een van onze basisemoties, je ziet het duidelijk bij pasgeboren baby's die vol verwondering kijken naar de wereld om zich heen. Soms verliezen we dit een beetje uit het oog als volwassenen, maar we raken het gelukkig nooit helemaal kwijt.


    Alegría helpt je met heldere tips en inzichten om meer vreugde te halen uit de kleine dingen in het leven en uiteindelijk geluk te vinden.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen