• onze waardering

Krabbelman (De kinderen van D'Hara #1) - Terry Goodkind RECENSIE

Recensie: Krabbelman (De kinderen van D'Hara #1) – Terry Goodkind

Het is even slikken. Over het algemeen schrijft Terry Goodkind vuistdikke fantasyromans, maar zijn nieuwste boek Krabbelman is met zijn 173 pagina's toch een heel verschil. Zal deze novelle toch weten te overtuigen?

'Richard en Kahlan uit De Wetten van de Magie genieten na het winnen van de grote oorlog van hun rust. Het is eindelijk vrede in het land en ze besteden hun tijd met het horen van de wensen van hun bevolking. Maar als er op een dag een man binnenkomt met een bedreiging van de gouden godin, weten ze in eerste instantie niet wat ze moeten doen. Langzamerhand komt het duo erachter dat er iets grondig mis is en beseffen ze des te meer dat ze hun erfenis moeten gaan veilig stellen'

De belangrijkste personages kennen we natuurlijk uit De Wetten van de Magie. Terry Goodkind's motivatie om Krabbelman te schrijven was omdat zijn kinderen graag wilde weten hoe het afloopt met Richard en Kahlan wanneer er eindelijke vrede heerst in hun land. Deze vrede blijkt relatief wanneer er een onbekende man bij hen komt met bedreigingen van een gouden godin. Dit zorgt gelijk voor een bepaalde mate van spanning in het verhaal. Als daarbij ook lijken van dieren worden gevonden, lijkt het bijna alsof je een thriller/horror zit te lezen. Ongeacht het beperkte aantal pagina's wordt het verhaal verrassend goed uitgewerkt. Terry Goodkind bespreekt vele details, bijvoorbeeld de manier waarop Kahlan met haar geheimzinnige krachten de man ondervraagt, zie je als lezer levendig voor je.

Krabbelman is ook een sterk verhaal doordat Kahlan en Richard bekende personages zijn uit eerder boeken en al flinke ontwikkelingen hebben meegemaakt. Hierdoor behoeven ze geen introductie meer, maar is het wel raadzaam om eerst een paar boeken uit de serie De Wetten van de Magie te lezen voordat je begint aan Krabbelman. Het einde van Krabbelman maakt nieuwsgierig naar het vervolg. Wel is het zo dat je als lezer met veel vragen blijft zitten; Wie is deze geheimzinnige gouden godin? . Wel kom je te weten dat er duidelijk iets grondig mis is. De vervolgdelen zullen hopelijk antwoord gaan geven op deze grote vraag. Want zoals de titel al een beetje verklapt, gaan er meer novelles in deze serie verschijnen.

Krabbelman is in ieder geval een veelbelovend begin in een nieuwe serie over oude geliefde personages. De duistere elementen laten het boek bijna lezen als een thriller/horrorverhaal.

Het schept in ieder geval nieuwsgierigheid naar de vervolgdelen.

Recensie: Krabbelman (De kinderen van D'Hara #1) – Terry Goodkind

De Kinderen van D'Hara 1 - Krabbelman

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Krabbelman is het eerste verhaal in de novellenreeks De Kinderen van D'Hara van De Wetten van de Magie-auteur Terry Goodkind.
  Nadat Richard een ster heeft verschoven in een laatste wanhopige poging om eens en voor altijd de wereld van de levenden en de doden van elkaar te scheiden, leven hij en Kahlan eindelijk in vrede. Maar hoewel veel hetzelfde lijkt, beginnen ze te twijfelen of dat wel zo is. Met de sterren op een andere plek aan de hemel lijkt hun wereld ineens niet zo herkenbaar meer.
  Als vervolgens Shale, een mysterieuze vrouw uit de Noordelijke Woestenij, arriveert bij een groot banket ter ere van het einde van de duizendjarige oorlog en waarschuwt voor een nieuwe dreiging uit onbekende hoek, komen Richard en Kahlan er tot hun schrik achter dat deze vreemde nieuwe vijand een bedreiging is zoals ze die nog nooit zijn tegengekomen.
  De enige manier om hun wereld te redden, om hun magie voor de wereld veilig te stellen, is door kinderen te krijgen. Zolang zij aan het einde van hun lijn staan, zowel die van Huis Rahl als de lijn van Biechtmoeders, zal ook de wereld aan het einde van haar bestaan staan...

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen