• onze waardering

29 seconden - T.M. Logan RECENSIE

Recensie: 29 seconden - T.M. Logan

29 seconden is een spannende thriller over een onaantastbare professor. Sarah Haywood – een wetenschappelijk medewerker bij een universiteit – heeft een tijdelijk contract en is op dat gebied afhankelijk van Alan Hawthorne – een onaantastbare professor. Sarah wordt regelmatig seksueel geïntimideerd door haar baas. Op een zeker moment is Sarah ooggetuige van een mislukte ontvoering van de dochter van een rijke zakenman. Hij doet Sarah een aanbod waarmee ze in een klap van al haar problemen – haar baas - af is, maar kan ze leven met door haar gemaakte keuze?

T.M. Logan is een Britse thrillerschrijver. Voor hij zijn schrijverscarrière begon, was hij journalist bij de nationale krant. Zijn debuutthriller Leugens uit 2017 was een groot succes. 29 seconden is het tweede boek van zijn hand. Zijn boeken worden over ongeveer twaalf landen vertaald en gepubliceerd.

Het boek is onderverdeeld in vele kleine hoofdstukken waardoor je door het verhaal heen vliegt. T.M. Logan – de schrijver van het boek – heeft een vlotte schrijfstijl en weet een goed beeld te schetsen van de omgeving zonder dat hij hierbij langdradig wordt. Als lezer kun je makkelijk meeleven met de hoofdpersoon. Sarah wordt op bepaalde momenten neergezet als eenzaam en hopeloos persoon die volledig op zichzelf aangewezen is en ten onder gaat aan het regime van haar baas. Hierdoor wordt het soms wat ongeloofwaardig, omdat het lijkt alsof Sarah het allemaal laat gebeuren en weinig actie onderneemt om hulp te krijgen. Zo wordt in het boek het beeld geschetst dat de afdeling personeelszaken van een grote universiteit uit een enkele persoon bestaat, wat voor een ongeloofwaardig beeld zorg. Desalniettemin zijn dit details en weet de schrijver het verhaal spannend te houden. De ontknoping komt pas laat in het verhaal waardoor je als lezer op het puntje van je stoel blijft zitten en het lastig is om het boek weg te leggen. 

Kortom, 29 seconden is een spannende thriller over de #metoo-problematiek. Het boek is op sommige punten helaas wat ongeloofwaardig, maar gelukkig betreft dit de details van het verhaal. De schrijver weet met zijn vlotte en beeldende schrijfstijl de spanning en aandacht van de lezer goed te behouden. 

Recensie: 29 seconden - T.M. Logan

29 seconden

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sarah worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. De beroemde tv-presentator en tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne zwaait er de scepter en hij heeft het op Sarah voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven.

    Wanneer Sarah een poging tot ontvoering van een jong meisje verijdelt, blijkt haar vader een succesvolle zakenman te zijn - een zakenman die over lijken gaat. Hij doet Sarah een aanbod waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen