• onze waardering

Een ster van ver - Sam Hay & Sarah Massini RECENSIE

Recensie: Een ster van ver - Sam Hay & Sarah Massini

Een klein jongetje dat houdt van schatzoeken vindt op een dag een wel heel bijzondere schat, hij vindt een kleine lichtgevende ster. Zo'n bijzondere schat moet wel van iemand zijn dus hij besluit samen met zijn grote zus op pad te gaan en de eigenaar van de schat te vinden.

Na lang zoeken blijkt de schat van niemand te zijn. Het kleine jongetje besluit hem dan maar te houden en geraakt er erg aan gehecht, ze doen alles samen. Niemand lijkt de ster te missen, tot er plots een aanwijzing verschijnt. Zal het hem lukken om de schat weer terug te brengen met de hulp van zijn grote zus?

Een ster van ver is een prentenboekje dat gaat over een klein jongetje die een ster vindt en samen met zijn grote zus op zoek gaat naar de eigenaar. In het verhaal gaan ze samen op pad en beleven ze zo vele dingen samen. 

Wat mij meteen opviel is dat "het kleine broertje" en "de grote zus" geen naam hebben in het boek. Maar dit is zeker niet storend. Het is helemaal duidelijk dat zij beiden de hoofdpersonages zijn en het verhaal rond hun en de ster draait. Wat hieraan leuk is, is dat je samen met kinderen een naam kan bedenken voor de personages of hun zelfs kan vernoemen naar je eigen kinderen.

Het boek is een echt prentenboek, de mooie illustraties staan centraal in dit boek en ondersteunen de tekst. Het zijn gedetailleerde prenten in mooie warme kleuren die zowel jonge als oude lezers aanspreken. Ze zorgen er voor dat je zelfs als je nog niet kan lezen, je het verhaal toch kan begrijpen. 

Natuurlijk zijn niet alleen de prachtige prenten van Sarah Massini belangrijk, ook de mooie en speelse tekst van Sam Hay speelt een belangrijke rol in Een ster van ver. Deze tekst is meer dan enkel een verhaaltje, er zitten enkele belangrijke waarden in verwerkt. Het kleine broertje is in het verhaal erg gehecht aan de ster maar besluit toch om een keuze te maken die het beste is voor zijn nieuwe vriendje, ondanks zijn eigen verdriet.

Ook toont het verhaal dat je je niet alleen moet voelen en dat iemand die je niet altijd ziet, toch dichtbij kan zijn. En als laatste is het natuurlijk ook een leuk boekje om te lezen voor het slapengaan en kan het kinderen die bang zijn in het donker, geruststellen.

Sam Hay en Sarah Massini hebben samen een wondermooi boekje gemaakt. Een ster van ver is een mooi, lief en warm boekje waarvan vele jonge kindjes zonder twijfel zullen genieten. Het creëert een mooi moment tussen ouders en kinderen net voor ze gaan slapen en maakt hun angsten en gevoelens bespreekbaar. Wat mij betreft is Een ster van ver zeker de moeite om in huis te 

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Het is één van de mooiere prentenboeken en zowel de tekst als de illustraties zijn erg geslaagd en vormen samen een hartverwarmend verhaal. Een ster van ver is een aanrader voor jonge en oude lezers die houden van een mooi verhaal over een bijzondere zoektocht.

Recensie: Een ster van ver - Sam Hay & Sarah Massini

Een ster van ver

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een kleine schatzoeker vindt op een dag iets heel bijzonders: een ster! In een glazen pot neemt hij zijn speciale schat overal mee naartoe – naar de bioscoop, naar het zwembad en zelfs naar de wc. Maar de ster is verdrietig en mist zijn thuis…

    Samen met zijn grote zus verzint het jongetje allerlei manieren om de ster weer veilig terug de hemel in te krijgen. En hoewel dat betekent dat hij zijn schat kwijt is, heeft hij daarna voor altijd een vriend die hem elke nacht in slaap twinkelt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen