• onze waardering

De Mitford moorden: Pamela - Jessica Fellowes RECENSIE

Recensie: De Mitford moorden: Pamela - Jessica Fellowes

Louisa Cannon werkt een aantal jaar na De Mitford moorden nog steeds bij de familie Mitford. Pamela wordt inmiddels 18 jaar en Nancy overtuigd iedereen ervan dat dit gevierd moet worden. Op het feest gebeurd er echter iets vreselijks: een jonge man wordt vermoord. Maar wie heeft het gedaan - en hoe kan Louisa haar vriendin helpen, die de hoofdverdachte in de zaak is?!

De Mitford moorden: Pamela is het tweede deel in deze serie. Net als het eerste boek, heeft Jessica Fellowes de gebeurtenissen gebaseerd op echte historische feiten. De dialogen en acties van mensen in dit boek zijn honderd procent fictief, maar een aantal van hen hebben zeker bestaan. De familie Mitford, bijvoorbeeld. Ook de bende die in dit boek voorkomt, The Forty Thieves, heeft echt bestaan en de leider van deze vrouwen, Alice Diamond, bestond echt. Dit is echt een gave manier van een verhaal opbouwen, omdat er historische feiten en personen in verwerkt zijn, maar het verhaal zelf wel helemaal verzonnen is. Slim bedacht van Jessica Fellowes!

In De Mitford moorden: Pamela worden de hoofdstukken weer vanuit verschillende personen geschreven. Allereerst vanuit Louisa, die ook in dit boek weer de hoofdrol speelt. Ook Guy Sullivan, de brigadier waarmee ze in het voorgaande boek samen heeft gewerkt, heeft een grote rol. Hij werkt namelijk mee aan het onderzoek naar de Forty, en het lijkt erop dat de bende iets met de moord van de jongeman te maken heeft... In het begin is het nog lastig om verbanden te zien, maar langzamerhand vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Alles is slim in elkaar gezet en uitgelegd.

De titel doet vermoeden dat dit verhaal over Pamela gaat. Ze heeft wel een redelijke rol in dit boek, maar is dus niet de hoofdpersoon. Ook Nancy komt weer voor in De Mitford moorden: Pamela, maar heeft zelf geen grote rol. Wel haar vriendengroep, waarmee ze Pamela probeert te verbinden.

Jessica Fellowes heeft opnieuw een heerlijk verhaal geschreven waarin je je als lezer compleet in kunt onderdompelen. Een echte aanrader voor fans van De Mitford moorden! Het volgende boek in de reeks komt in oktober uit, dus daar kunnen we vast naar uitkijken. De enige reden dat dit boek geen vijf hartjes van mij krijgt, is omdat het even duurde voordat ik in het verhaal zat.

Recensie: De Mitford moorden: Pamela - Jessica Fellowes

De mitford-moorden 2: Pamela

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1925 en de kranten staan vol met roddels over de extravagante feesten van een groep losbandige aristocraten die de Bright Young Things worden genoemd. Pamela Mitfords achttiende verjaardag wordt geheel in de stijl van deze sensatie gevierd met een gemaskerd bal en een speurtocht, maar de avond eindigt in een tragedie wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen.

  De politie verdenkt al snel een bediende, Dulcie Long, maar Louisa Cannon, kindermeisje en chaperonne van de Mitford-zussen, vertrouwt het onderzoek niet. Ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, in de hoop Dulcies naam te zuiveren. Ondertussen loopt de echte moordenaar vrij rond, en die is misschien wel dichterbij dan Louisa denkt…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen