• onze waardering

New Map Frankrijk - Herbert Ypma RECENSIE

Recensie: New Map Frankrijk - Herbert Ypma

New Map Frankrijk van Herbert Ypma is een reisboek waarin wereldreiziger, auteur en fotograaf Herbert Ypma de verborgen parels van Frankrijk laat zien. Het boek is de nieuwste toevoeging in wat de New Map reeks lijkt te gaan worden. Herbert Ypma heeft in 2019 al New Map Italië uitgebracht.

Herbert Ypma, ook bij ons bekend door de reeks "Hip Hotels" laat ons via zijn foto's en beschrijvingen van zijn onvergetelijke ervaringen, in New Map Frankrijk kennis maken met die bij de toeristische massa, minder bekende plekken van Frankrijk en hij laat ons maar weer eens zien waarom Frankrijk bij zoveel mensen zo geliefd is als vakantieland.

Ypma behandelt in New Map Frankrijk 11 gebieden: Normandië; Bretagne; Parijs; de omgeving van Lyon, Auvergne en de Rhône-Alpes; Île de Ré; Côte d'Argent (Cap Ferret);  Bordeaux; Provence; Marseilles; Côte d'Azur en tot slot Corsica.

Er zijn meer dan 500 foto's in kleur of zwart-wit genomen door Ypma zelf. Deze zijn vermeld met naam en plaats in het register achterin op bladzijdenummer. Soms ook aangevuld met illustraties. Het dikke boek begint met een inleiding en daarna een gebruiksaanwijzing, want zoals Herbert Ypma zelf zegt: "hoe schrijf je informatie over Frankrijk in één boek, als je over iedere streek van het land al een heel boek vol kunt schrijven?"

Herbert Ypma deelt het boek op in 4 thema's:

Veelzijdige ervaringen –daarvan heeft hij er als reiziger zeker genoeg.

Karaktervolle verblijven –tja, hij blijft een hotel fan.

Passende Context –een belevenis wordt er beter op als je het verhaal van de 'plaats' leert kennen.

Fabelachtige Lunches – Eten is een genot en reizen maakt hongerig.

Deze minder bekende plaatsen, beschrijft hij niet op een reisgids manier: kort krachtig informatief en vooral de prijs niet vergeten. Neen, hij maakt er een verhaaltje van en laat de lezer kennis maken met de achterliggende geschiedenis en met de sfeer van de omgeving, geïllustreerd door zijn prachtige foto's. Dit is al fijn om te lezen op je eigen bank thuis, vooral nu we momenteel allemaal niet kunnen reizen.....

New Map Frankrijk is eigenlijk geen reisgids. Het boek heeft zondermeer karakter, is anders dan anders en gewoon een feestje om doorheen te bladeren en te lezen. Daarom ook 5 hartjes.

Als je het al niet was, dan word je door dit boek helemaal verliefd op Frankrijk.

Recensie: New Map Frankrijk - Herbert Ypma

New Map Frankrijk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit originele boek over Frankrijk – de populairste vakantiebestemming ter wereld – geeft Herbert Ypma antwoord op: waar je in Frankrijk naartoe moet, waar te verblijven, waar te eten en wat te doen. De ervaren reisjournalist Ypma gidst je langs Frankrijks verborgen parels en deelt bijna honderd bijzondere ervaringen: van unieke accommodaties tot de beste plekken voor de authentieke Franse keuken. Zo ontstaat een nieuwe en inspirerende kaart van Frankrijk.

  New Map Frankrijk bestrijkt de meest geliefde regio's en steden van Frankrijk: Marseille, de Côte d'Azur, Arles, Avignon, de Provence, Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes & Bourgondië, de Alpen, de Côte d'Argent, Bordeaux en Île de Ré, Parijs, Normandië, Bretagne en tot slot Corsica. Het boek bevat prachtige fotografie en onderscheidende handgetekende kaarten en illustraties.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

 • De meestervervalser - Annemarie Jongbloed

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen