• onze waardering

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy    RECENSIE

Recensie: Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy               

Nadat ook de tweede auteur van een kale reis is teruggekeerd, zit er voor Lois niets anders op dan zelf naar Canada te reizen om de biografie van haar jeugdidool Marius te schrijven. Het bijna verlopen contract met de voormalige Nederlandse tienerster is broodnodig voor de kleine uitgeverij waar Lois werkt. Aangekomen in Canada logeert Lois in het bescheiden hotel Jim's Inn, gerund door de sympathieke Jill. Zij zet alles op alles om het noodlijdende Jim's Inn te kunnen overkopen en het eindelijk meer te geven dan de huidige 1,7 op Tripadvisor. Wanneer blijkt dat Jill bevriend is met Marius vindt Lois algauw een manier om met hem in contact te komen. Ondanks de veelbelovende start ontdekt Lois echter dat de popster een chagrijnige, norse man is die amper in volzinnen spreekt...

Tegen beter weten in is feelgood van de bovenste plank. Charlotte de Monchy bezorgt je een instant vrolijk gevoel met haar romantische verhalen. Door haar warme en beschrijvende schrijfstijl leef je vanaf de eerste pagina mee met de personages. Met enkele goed omschreven gedachten of handelingen van het personage geeft Charlotte de Monchy je een inkijk in hun gevoelens en persoonlijkheid. Je ziet ze zo voor je zitten rond het vuur achter Jim's Inn. Lois wordt bijvoorbeeld neergezet als een warme, eerder naïeve vrouw, Marius als een stoere, no nonsens man en Jill als een zelfredzame, passionele dame. Deze karaktertrekken worden doorheen het hele verhaal doorgetrokken.

Er zijn twee grote verhaallijnen in de roman Tegen beter weten in. Bij elke verhaallijn speelt een sterke vrouw de hoofdrol, namelijk aan de ene kant Lois die de biografie wil schrijven en aan de andere kant Jill die het hotel wil overkopen. Om hun doel te bereiken, gebruiken ze af en toe nogal originele tactieken. Dit zorgt voor hilarische fragmenten in het boek. Vooral het gevit tussen Jill en hotelketeneigenaar Marc zorgt voor grappige situaties.

Uiteraard speelt liefde de hoofdrol in Tegen beter weten in. Het einde van het boek is enigszins voorspelbaar en deels een tikkeltje onrealistisch. Het voorspelbare einde doet echter geen afbreuk aan het verhaal. Integendeel, het laat je geloven dat in de liefde alles mogelijk is. Dit is chicklit op zijn best.

Tegen beter weten in is het perfecte boek om te lezen in je tuin of op je terras met de zon op je gezicht. Het laat je achter met een grote glimlach en met een tikkeltje spijt omdat je het zo snel uit had...

Recensie: Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy 

Tegen beter weten in

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

  Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen