• onze waardering

Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld - J.-F. Mallet RECENSIE

Recensie: Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld - J.-F. Mallet

Ben jij een echte mealprepper? Dan is Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld misschien wel hetgeen je zoekt. Zo belooft dit boek ons dat we in dertig minuten voor een hele week kunnen koken. Na tips, technieken en benodigdheden volgen de twintig weekmenu's die J.-F. Mallet voor ons heeft samengesteld. Ieder menu wordt met vijf foto's weergegeven op één pagina. Hierdoor kun je in een oogopslag zien welk menu je aanspreekt. Een voorbeeld van zo'n weekmenu is: champignonrisotto, groenteschotel met tomaat & spek, ravioli carbonara met chorizo, biefstuksalade met gember en tonijn met groenten & sesam. Ieder weekmenu begint met een boodschappenlijst. Deze boodschappenlijst is telkens voor vier personen. Daarbij is ook een budget opgenomen. Dit varieert tussen €40 tot €80, maar is meestal zo'n €50. Het concept van mealpreppen is dat je op een gewenst moment meerdere maaltijden (voor)bereid. Op de eerste pagina vind je de benodigdheden voor ieder afzonderlijk gerecht, waarbij het aantal ingrediënten beperkt is tot een maximum van zes. Op de volgende pagina staat vervolgens welke voorbereidingen je moet treffen. Op het moment dat je wilt gaan eten, zijn het vaak nog maar heel weinig handelingen die je hoeft te doen en zo kun je op een drukke dag dus lekker snel aan tafel.

Allereerst vind ik dat alle gerechten er heerlijk uit zien. De menu's zijn ook gevarieerd. Iedere week bevat een vegetarisch gerecht en daarnaast is het ook altijd een combinatie van vlees- en visgerechten.

Zelf ging ik ook aan de slag met Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld. Ik maakte de maaltijdbouillon met garnalen en de spinaziecurry met ei en naanbrood. Beide stonden bijzonder snel op tafel. Hoewel ik niet helemaal gelukkig was met het resultaat, waren beide flauw van smaak. Nou valt het ook niet mee om met maximaal zes ingrediënten een supersmaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast vind ik dat niet alle gerechten een volwaardige avondmaaltijd zijn. Zo ontbreken vaker de koolhydraten, of de nodige portie groenten. Wellicht behoor ik zelf ook niet tot de doelgroep van dit boek. Koken is voor mij een hobby en een goede maaltijd mag daarbij best wat tijd in beslag nemen, ook doordeweeks.

Voor de mealpreppers onder ons is Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van J.-F. Mallet uitermate geschikt, ook voor degene met een wat krapper boodschappenbudget. De menu's zijn divers en gevarieerd. Verwacht echter geen wonderen, want een half uur en slechts zes ingrediënten per maaltijd leggen ons wel degelijk beperkingen op.

Recensie: Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld - J.-F. Mallet

Simplissime - Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In no time op tafel, het kan! In Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld laat J.-F. Mallet je zien hoe je dat klaarspeelt.

    Met Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld kook je in 30 minuten voor de hele week. Met een half uur vooruitkoken per week, ookwel meal-prep genoemd, zet je elke dag binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel. Met handige boodschappenlijstjes, volledige weekmenu's en een slimme voorbereiding heb je alles in huis om supersnel zelf te kunnen koken. Chop-chop, aan de slag!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen