• onze waardering

Over liefhebben en loslaten - Rachel Brathen RECENSIE

Recensie: Over liefhebben en loslaten - Rachel Brathen

Rachel Brathen is een erg bekende influencer op Instagram onder de naam yoga_girl, waar ze meer dan 2 miljoen volgers inspireert. Op haar Instagram-account vertelt ze over haar dagelijkse yoga-sessies, meditatie en haar persoonlijke leven in het algemeen. In het boek Over liefhebben en loslaten geeft Rachel Brathen een overzicht over haar leven tot hiertoe, met veel aandacht voor haar spirituele zoektocht.

Voordat ik het boek opensloeg, had ik nog nooit van Yoga Girl gehoord en ik was dus nog helemaal niet bekend met haar levensverhaal. Fans van haar zullen ongetwijfeld al meer van haar leven afweten, waardoor sommige feiten in het boek voor hen al bekend zullen zijn. Toch doet Rachel Brathen ook heel wat onthullingen die ze nog niet eerder op het internet heeft gegooid, wat het boek zeker de moeite maakt voor de echte fans.

De schrijfstijl van Rachel Brathen is zeker niet slecht, maar hier en daar liep er toch nog iets stroef. Sommige passages waren zo gedetailleerd dat je als lezer je aandacht verliest, terwijl ze soms net helemaal geen details prijsgeeft en je op je honger blijft zitten.

In het boek vertelt de auteur veel over haar spirituele zoektocht. Dat is een onderwerp waar je als persoon van moet houden, anders zal je tijdens het lezen van dit boek erg veel met je ogen draaien. Door haar spirituele mindset legt ze soms verbanden tussen dingen die anderen afdoen als toeval. Ze vindt bijvoorbeeld een verband tussen het dodelijke ongeval van haar beste vriendin en het feit dat zij in het ziekenhuis ligt met een ontstoken blinde darm. Of doordat ze begon met mediteren, voelde ze zich evenwichtiger en voelde ze dat het universum haar begreep, waardoor ze grotere fooien kreeg als ze net geld nodig had. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar het boek staat er vol mee. Het onderwerp moet je echt aanspreken, ander is dit zeker geen boek voor jou!

Naast het spirituele onderdeel, vertelt ze in Over liefhebben en loslaten ook regelmatig over haar eigen leven. Daarin komt voornamelijk naar voren wat voor een zwaar leven ze heeft, met een moeilijke jeugd door de scheiding van haar ouders en verschillende mensen die verloren heeft. Persoonlijk vond ik dat ze haar leven vooral erg dramatisch voorstelt, want eigenlijk is Rachel Brathen een geprivilegieerde vrouw die geld verdient door yogaposes te doen op Instagram. Ik ben misschien sceptisch, maar ik weet dat ik niet de enige ben. Dit boek is in mijn ogen heel tof en leuk voor haar volgers, maar heel overbodig voor alle anderen.

Over liefhebben en loslaten van Rachel Brathen is een boek dat leuk is voor de echte fans, maar vooral erg overbodig voor al de rest.

Recensie: Over liefhebben en loslaten - Rachel Brathen

Over liefhebben en loslaten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het pijnlijke, rauwe, eerlijke en inspirerende verhaal van ‘Yoga Girl’ Rachel Brathen.

    Over liefhebben en loslaten is het persoonlijke verhaal van Rachel Brathen. Ze vertelt over hoe ze opgroeide met een depressieve
    moeder, haar rebelse puberteit, haar vlucht naar Costa Rica, haar eerste yoga-ervaring en hoe ze vervolgens in een korte periode
    haar beste vriendin, oma en hond verliest.

    Door het hele boek heen neemt ze je mee in alle pijn, verdriet en twijfels. Ze doet aan meditatie en yoga, alles om maar grip
    te krijgen op zichzelf en het verdriet dat ze voelt.

    Over liefhebben en loslaten gaat over het leven in de grootste en breedste zin van het woord; de constante groei die je doormaakt,
    en de intense pijnen en het enorme geluk die daarbij komen kijken.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen