• onze waardering

De Cambridge happiness-profiler - Patrick van Hees RECENSIE

Recensie: De Cambridge happiness-profiler - Patrick van Hees

Hoe word ik gelukkig? Dat is dé levensvraag waar we allemaal een simpel antwoord op zouden willen hebben. Burn-out statistieken rijzen de pan uit, we vragen steeds meer van onszelf en weten niet meer wat ons gelukkig maakt. De Cambridge happiness-profiler (CHAP) kan jou helpen om jouw geluksgevoel te vergroten.

De kaft van De Cambridge happiness-profiler springt direct in het oog door alle leuke kleurtjes. Veel andere zelfhulp- of managementboeken zien er in vergelijking niet zo aantrekkelijk uit. Dit boek geeft inzicht in 28 onderwerpen die worden gebruikt om jouw mate van geluk te voorspellen. Andere gelukstesten zoomen vaak in op geluk in het algemeen of één specifiek onderdeel van geluk. Door het gepersonaliseerde advies van de CHAP test blijft het geen algemeen zelfhulp boek, maar kan je echt aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelpunten.

In het eerste hoofdstuk vind je een code waarmee je online de CHAP test kunt doen. Het is een korte test met duidelijke vragen en er komt een simpel en concreet onderzoeksrapport uit. Met het rapport kun je zelf aan de slag, je krijgt namelijk 3 geluksbronnen en 3 groeigebieden. In het boek kun je dan meer lezen en tips vinden om je groeigebieden verder te gaan ontwikkelen. Doordat het CHAP rapport 3 groeigebieden aanwijst kan je gemakkelijk focussen op onderdelen waar je onder het gemiddelde scoort en ervoor zorgen dat jouw geluksgevoel wellicht geminimaliseerd is.

Aan elk thema (groeigebied) is een hoofdstuk gewijd. Elk hoofdstuk in De Cambridge happiness-profiler begint met een korte betekenis van de geluksvoorspeller zoals bijvoorbeeld autonomie, ontspanning, flow of gezondheid. Daarnaast krijg je van Patrick van Hees een aantal concrete tips om zelf aan de slag te gaan. Deze vervolgstap mist vaak in andere boeken over persoonlijke ontwikkeling. Verder worden er in de verschillende hoofdstukken ervaringen gedeeld van anderen en krijg je nog een aantal inspirerende quotes cadeau.

Hou je van boeken die gaan over persoonlijke ontwikkeling, maar wel met modellen die praktisch toepasbaar zijn? Dan biedt De Cambridge happiness-profiler naar mijn idee de uitkomst. Door specifiek jouw geluksprofiel te testen kun je zelf aan de slag met jouw groeigebieden. Er zijn genoeg zelfhulpboeken op de markt die je het waanidee voorhouden dat je door dat boek te lezen je écht gelukkig wordt. Patrick van Hees geeft voor alle 28 geluksvoorspellers super concrete (geluks)tips om mee aan de slag te gaan. Het blijft dus niet alleen bij veel geklets over geluk, maar zet je ook direct in de 'doe' modus om te gaan doen wat JOU (en niet alle miljoenen andere mensen op de wereld) gelukkig maakt.

Recensie: De Cambridge happiness-profiler - Patrick van Hees

De cambridge happiness-profiler

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kijk hoe het ervoor staat met je eigen geluk en ontdek welke gebieden in je leven aandacht moeten krijgen om zo gelukkig mogelijk te worden

    We willen allemaal graag gelukkig zijn. En omdat we niet goed weten hoe we dat precies kunnen aanpakken en omdat het ook gewoon niet altijd even gemakkelijk is, doen we vaak maar wat. We lezen een boek, doen een cursus mindfulness of gaan een keer lang met vakantie. Maar wanneer we onszelf beter begrijpen, kunnen we ontdekken wat ons écht gelukkiger maakt. Patrick van Hees ontwikkelde daarom een test, de CHAP®: de Cambridge happiness-profiler, die jouw geluk inzichtelijk maakt.

    Geluk is namelijk geen magie. Het is meetbaar en voor een deel is het dus ook maakbaar. De test duurt vijf minuten en daarna krijg je een persoonlijk geluksrapport, dat je laat zien hoe je scoort op 28 "geluksvoorspellers' gebaseerd op wetenschappelijke geluksonderzoeken en aanbevelingen van internationale experts. Dus doe snel de CHAP en ontdek hoe je jouw geluk kunt vergroten! Want misschien moet jij wel helemaal geen mindfulness-cursus doen, maar kun je beter een keer per week een wandeling maken. Met dit boek krijg je twee belangrijke handvatten: inzicht in je eigen geluk en honderden praktische ideeën van Patrick van Hees om nog gelukkiger te worden, speciaal voor jou.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen