• onze waardering

Mijn grootste wens - Lucy Dillon RECENSIE

Recensie: Mijn grootste wens - Lucy Dillon

In Mijn grootste wens volgen we het gezin van Caitlin terwijl de gezinsleden elk op hun manier proberen om te gaan met de breuk tussen Caitlin en Patrick. Hun vierjarige dochtertje Nancy reageert moeilijk en kan niet meer praten buiten de veilige muren van haar huis. Eva rouwt om haar overleden man. Wanneer Nancy en haar broer Joël bij haar komen tijdens hun bezoekweekends met Patrick, vinden Eva en Nancy troost bij elkaar.

Mijn grootste wens is een roman die je vanaf de eerste pagina's meeneemt in het verhaal van een warm gezin. Lucy Dillon start het boek met een beschrijving van Caitlin, Patrick en hun kinderen op een rode bus in hartje Londen, onderweg naar de Kerstman. Door de vlotte, gedetailleerde schrijfstijl van de auteur heb je het gevoel zelf ook rond de lopen in de drukke straten rond Piccadilly Circus. Daarnaast heeft Lucy Dillon veel oog voor de emoties van de personages in het boek. Ze omschrijft deze zodanig accuraat dat je onmiddellijk het type persoon voor je ziet, bijvoorbeeld Patrick, de vastberaden manager die voor alles lijstjes maakt en ongeacht wat zich voordoet niet van zijn stuk gebracht wordt.

Het verhaal in Mijn grootste wens wordt verteld door de twee hoofdpersonages, Caitlin en Eva. Zij vullen elkaar chronologisch aan waardoor het gemakkelijk is om het verhaal te volgen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een goed tempo op. Het boek leest aangenaam.

Mijn grootste wens snijdt het thema van echtscheidingen aan en de mogelijke gevolgen hiervan op de kinderen. Dit wordt realistisch gebracht. Als ouder kan je je voorstellen hoe een vierjarig meisje gelooft dat het door haar wens is dat papa weg is gegaan. Dat ze hierdoor niet meer kan praten en niet meer haar spontane zelf is, snijdt door je hart. Een tweede thema dat aan bod komt, is adoptie. Joël, de tienjarige zoon van Caitlin, kent zijn biologische vader niet. Hij werd geadopteerd door Patrick en beide houden van elkaar alsof ze bloedverwanten zijn. Tenslotte komt ook liefde aan bod. Liefde in al zijn hoedanigheden: in moeilijke tijden, nadat een van beide is heengegaan, nieuwe liefde, hervonden liefde...

Mijn grootste wens van Lucy Dillon is een vlot geschreven boek, absoluut een aanrader voor iedereen die houdt van het genre.

Recensie: Mijn grootste wens - Lucy Dillon

Mijn grootste wens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eva ontdekt na de dood van haar man hoeveel ze voor hem heeft opgegeven. Haar nichtje Nancy heeft na het vertrek van haar vader geen woord meer gesproken. Onverwacht vinden ze steun bij elkaar.

  Eva voelt zich verloren zonder haar man Mick, die twee jaar geleden is overleden. Voor hem had ze haar eigen dromen opzijgezet, en nu is ze bijna veertig en staat ze met lege handen.

  Caitlin ziet haar leven instorten: haar huwelijk loopt op de klippen en haar dochtertje, de 4-jarige Nancy, heeft sinds de scheiding geen woord meer gesproken. Caitlin maakt zich grote zorgen, maar geen dokter weet een oplossing.

  Nancy is haar stem kwijt. Maar is er iemand die luistert naar de woorden die ze niet durft te zeggen?

  "Mijn grootste wens' is een heerlijk warme en ontroerende roman over hoe soms steun uit de meest onverwachte hoek kan komen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen