• onze waardering

Een vraagteken is een half hart - Sofia Lundberg RECENSIE

Recensie: Een vraagteken is een half hart - Sofia Lundberg

In Een vraagteken is een half hart neemt Sofia Lundberg de lezers mee door het leven van Elin. Op het eerste gezicht lijkt Elin alles goed voor elkaar te hebben in haar leven. Ze is getrouwd, heeft een dochter en is een succesvolle Fotograaf in New York. Maar al snel blijkt dat ze de camera gebruikt als een muur tegen de wereld. Als ze een brief krijgt van een jeugdvriend komen er herinneringen naar boven die ze liever zou vergeten. Elin draagt namelijk een groot geheim met zich mee, een geheim waar zelfs haar man en dochter niks vanaf weten. Ze zal haar verleden onder ogen moeten zien want dit geheim dreigt alles te vernietigen waar ze van houdt.

Lundberg heeft een ontroerend verhaal geschreven, het duurt wel even voor je in het verhaal zit maar als het boek je dan eenmaal vast heeft laat het je niet meer los. Doordat Lundberg het verhaal wisselt tussen het heden en verleden leer je Elin echt kennen. Het is in het begin van het verhaal moeilijk om sympathie te hebben met Elin, omdat ze onverschillig overkomt. Maar dat verandert als je het verhaal over haar verleden leest. Door dat je leest wat ze in haar jeugd heeft meegemaakt, ga je haar echt begrijpen en dan gun je haar al snel al het geluk in de wereld. Een vraagteken is een half hart werd echt met elke hoofdstuk beter, je ziet Elin echt groeien en haar muur steeds verder afbrokkelen. Het verhaal werkt toe naar een verrassend maar triest einde en zeker dan is het handig om zakdoekjes in de buurt te hebben. De schrijfstijl van Lundberg is vloeiend en daarom is het een gemakkelijk boek om te lezen. Ze laat met haar verhaal zien dat een eerste indruk niet altijd het juiste is. Maar dat is zeker niet de enige boodschap die in Een vraagteken is een half hart zit. Maar ook dat je niet kunt ontsnappen aan je verleden, je draagt het altijd bij je en het zal je altijd beïnvloeden en dat je niet kunt leven met een leugen want hoe moet iemand ooit van je houden als je nooit volledig jezelf ben.

Een vraagteken is een half hart is een boek die soms niet heel realistische is en waar je wel even tijd voor nodig hebt om erin te komen. Maar als het verhaal eenmaal op gang komt, vergeet je de slechte start helemaal zo sterk wordt het verhaal. Het is een boek over familie en vriendschap die je even de wereld om je heen doet vergeten. Elin is een sterke personage die zeker voor een paar traantjes gaat zorgen bij de lezer als de waarheid dan eindelijk aan het licht komt. Een vraagteken is een half hart is een boek met een sterke boodschap, waar je zeker nog even over na gaat denken als je het boek uit hebt.

Recensie: Een vraagteken is een half hart - Sofia Lundberg

Een vraagteken is een half hart

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Fotograaf Elin Boals ontvangt in Een vraagteken is een half hart van Sofia Lundberg onverwachts een brief uit haar geboortestreek Gotland. Ze wordt ze overvallen door herinneringen uit haar jeugd. Elin heeft alles geprobeerd om het verleden te vergeten, want een tragische gebeurtenis heeft haar er destijds toe gedreven het eiland voorgoed te verlaten. Maar haar zo perfect lijkende leven in New York is een façade: ze leeft in haar eigen wereld, waarin ze zelfs haar man en dochter niet toelaat. Door deze brief beseft ze dat ze, wil ze echt gelukkig kunnen zijn, terug moet keren naar de plek van haar kindertijd. Het wordt een ongewisse reis naar een vroeger leven. Een vraagteken is een half hart van Sofia Lundberg is genomineerd door de Zweedse award voor feelgoodboek van het jaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen