• onze waardering

Keto in 15 minuten - Julie van den Kerchove RECENSIE

Recensie: Keto in 15 minuten - Julie van den Kerchove

Hele snelle Keto gerechten met veel smaak

Het kookboek Keto in 15 minuten is geschreven door Julie van den Kerchove. Je kent de schrijfster misschien wel van de eerdere bestsellers Het Keto Plan en Go Keto. Dit nieuwe kookboek van Julie bevat 70 recepten die eenvoudig en binnen 15 minuten te maken zijn. De gerechten zijn gluten-, granen-, suiker- en lactosevrij. Binnen het Ketogeen dieet wordt de natuurlijke vetverbranding geactiveerd zonder calorieën te hoeven tellen. Het resultaat is meer energie, minder zin in zoet, een gezond gewicht en een lagere ontstekingsgraad. Als je nog niets van Keto weet, wordt er in het eerste deel van het boek een goede uitleg gegeven over de werking hiervan.

Voor het bereiden van de gerechten heb je veel producten en ingrediënten nodig. Als je al bekend bent met het dieet of als je deze al volgt, zal je meer of sneller alles in huis hebben. In een aantal van de gerechten wordt gewerkt met Pure C8 MCT olie. Dit is olie uit een kokosnoot. MCT staat voor medium chain triglycerides. Dit product moet je wel net kunnen vinden.

Voordat het gedeelte met de recepten begint heeft Julie van den Kerchhove meerdere menuplannen voor een aantal weken opgeschreven. Je kan dus elke dag het boek erbij pakken om te kijken wat er voor die dag op het programma staat. Per dag staat er een gerecht voor het ontbijt, lunch, tussendoortje en diner.  Bij deze weekmenu's zit ook een boodschappenlijst per week. De boodschappenlijst is gebaseerd op 2 personen. Het is niet aan te raden om alles in 1 keer te halen omdat er ook veel verse producten bij zitten, deze blijven niet een hele week vers. Het was misschien beter geweest als de boodschappenlijst in tweeën gesplitst was.

Bij elk recept staan 'Julie's tips & tricks, deze bestaan uit uitleg over een product, variatiemogelijkheden of andere manieren van bereiden. Voorbeelden hiervan zijn dat er uitgelegd wordt waar ras el hanout, je ratatouille ook een keer met wintergroenten kan maken en dat je de vis ook op de barbecue kan bereiden in plaats van de pan. Sommige van deze informatie is wat overbodig en zorgt voor iets te veel tekst op de pagina's.  

Zomerse ratatouille

Voor het kiezen van een diner moet je even een afweging maken waar je trek in hebt op dat moment, er is voor elke smaak wel iets te vinden namelijk. In het recept staat niet beschreven wanneer de olijven er overheen gedaan moeten worden. Ik heb deze nu op de helft van de bereidingstijd, 15 minuten, er op gedaan. Het gaf een erg zout effect, dus ik weet niet of dit uiteindelijk de bedoeling was. Er moest een 10-tal olijven in, ik heb er wat minder in gedaan omdat het anders erg veel olijf werd. Het is een gezond gerecht met al die groenten en het is snel klaar. Je moet met het snijden van de courgette en aubergine wel even rekening houden met de gaartijd. De courgette moet je niet te dik snijden en de aubergine niet te dun. De 15 minuten worden niet gehaald om het hele gerecht klaar te krijgen. De tijd in de oven is langer dan 15 minuten, namelijk 30 minuten. Deze 30 minuten zijn ook nog aan de krappe kant, ik heb de ovenschotel er 5 minuten langer in gelaten. Dit verschilt natuurlijk ook per oven. Het snijden van de groenten en het in de ovenschaal leggen, is wel binnen 15 minuten gedaan.

Nacho 'cheeze' dip

Voor een regenachtige borrelavond zocht ik een 'hapje' om te serveren aan vrienden op afstand. Een hapje dat paste bij het weer, maar niet winters aan deed voelen. Het resultaat was de nacho cheeze dip uit, ja je leest het goed cheeze met een z. Dit omdat er geen kaas in deze 'kaasdip' gaat maar edelgistvlokken. Deze edelgistvlokken zijn niet in elke supermarkt te verkrijgen. In de grotere filialen van bekende supermarktketens zijn deze wel te koop. Je kunt allerlei verschillende groenten in de dip dippen, dit maakt het een dip waarmee je alle kanten op kan! Ik heb mij gehouden aan de groenten uit het recept, maar je zou ook kunnen dippen met stukjes pitabrood of gehalveerde cherrytomaatjes. Het is simpeler en gemakkelijker te maken dan van te voren gedacht. Als de dip uit de machine komt, komt de geur van paprika je al tegemoet. Bij het proeven en dippen blijkt dat je van de smaak moet houden. Het maken van de dip is binnen 15 minuten gepiept, echt super snel en handig voor als je last minute iets wil maken.

Dit boek krijgt vier hartjes. Julie van den Kerchove legt op een eenvoudige manier uit wat het Keto dieet inhoudt en beantwoordt ook veel vragen die er zijn rondom deze eetwijze. Na al deze informatie volgen er 70 lekkere recepten die zoals beloofd snel te maken zijn. Wanneer je niet bekend bent met het Ketogeen dieet of als je dit dieet niet volgt, zal je niet snel dit boek kopen. Er staan echter wel leuke gerechten in, ook wanneer je deze manier van eten niet aanhangt. Alle gerechten zijn snel klaar, de 15 minuten zoals de titel vermeld, wordt in de meeste gevallen waar gemaakt.

Recensie: Keto in 15 minuten - Julie van den Kerchove

Keto in 15 minuten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Met Keto in 15 minuten, de opvolger van bestsellers Het Keto Plan en Go Keto, maakt Julie Van den Kerchove het je nog gemakkelijker om de voordelen van de keto-keuken te ontdekken. Ze stelt een heus 'superverbrander'-plan met 15 gedetailleerde dagmenu's op en toont hoe je je natuurlijke vetverbranding kunt activeren zonder calorieën te tellen. Het resultaat: meer energie, minder zin in zoet, een gezond gewicht en een lagere ontstekingsgraad.

    Het boek bevat ook 70 eenvoudige gerechten die minder dan 15 minuten voorbereiding vergen en steekt boordevol ideeën voor een gezonde lunchbox, zowel voor volwassenen als kinderen. Inclusief boodschappenlijstjes en meal prep-tips om maaltijden voor te bereiden voor een hele werkweek.

    Alle recepten zijn gluten- en granenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en bieden een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen