• onze waardering

Het geheim van tante Fien - Tanneke Wigersma RECENSIE

Recensie: Het geheim van tante Fien - Tanneke Wigersma

Nico komt uit een weeshuis. Wanneer ze erachter komen dat ze nog ergens familie heeft, moet Nico daarheen. Zo belandt ze bij haar achterachtertante Fien. Fien is een beetje vreemd. Nico moet altijd fluisteren, want anders wordt Fien misselijk. Het huis kraakt en scheurt. De mensen in het dorp vinden Fien niet aardig. Ze houdt iets geheim, maar wat? Nico wil daar maar al te graag achter komen.

Nicolette, afgekort Nico, is acht jaar en heeft haar hele leven al in het weeshuis Ginds gewoond. De directrice was helemaal niet aardig. De kinderen mochten niks en kregen voornamelijk drab te eten. Omdat ze niets bijzonders kregen of geen les kregen, weet Nico heel weinig. Bij Fien leert ze allerlei nieuwe dingen, zoals wat een peer is, hoe cake en cakebeslag smaken, of dat er een verschil zit tussen jongens en meisjeslichamen. Omdat ze niet zoveel weet, voelt ze zich heel dom. Maar Fien denkt daar anders over en leert haar van alles. Ook heeft Nico heel veel fantasie.

"Toen ik zo nat als een volle spons niet meer verder kon lopen, doende een groot, grijs iets op. Het kon best een slapende reus zijn. Of een slapende draak. Of een grote, grijze heksengrot. Misschien was mijn achterachtertante wel een heks." 

- pagina 15

Het is natuurlijk helemaal geen heksengrot. Het is gewoon een huis!

"De luiken waren dicht behalve voor één raam. Misschien was mijn achterachtertante wel een prinses. Een prinses in een zwart kasteel dat op een zwarte, kale heuvel stond? Nee. Hier woonde zeker geen prinses."

Door haar levendige fantasie kan ze van alles verzinnen. Is het geen draak? Dan woont er in dit huis wellicht een prinses. Nico is een heel nieuwsgierig meisje en omdat ze niet altijd iets zelf kan verzinnen, gaat ze graag op onderzoek uit. Dat vindt ze ook erg leuk.

Er zitten leuke woordgrapjes in Het geheim van tante Fien. De directrice van het weeshuis waar Nico uit komt heet bijvoorbeeld E. R. G. Goedterechtgekomen. Nico noemt haar niet zo, natuurlijk. Zij noemt haar samen met de andere weeskinderen ´Blob´.

De beste vriendin van Nico is Pieke. Ze praat tegen haar in haar hoofd. Ze hoort de stem van Pieke wel eens in haar hoofd. Dan vertelt ze haar dat ze sommige (stoute) dingen beter niet kan doen. Omdat ze haar enige vriendin is, mist Nico haar wel heel erg. Maar dan maakt Nico nieuwe vrienden. Niet alleen haar tante Fien, maar ook iemand anders. Iemand die een geheim is!

Het geheim van tante Fien is een super leuk kinderboek. Er zitten illustraties in die bij het verhaal passen. Ze zijn simpel, maar laten precies zien wat er in het verhaal gebeurd. De zinnen zijn kort en daardoor gemakkelijk te lezen. Het geheim van tante Fien is een magisch en avontuurlijk verhaal voor ieder kind die daarvan houdt!

Recensie: Het geheim van tante Fien - Tanneke Wigersma

Het geheim van tante Fien

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een dag ontdekt Nicolette in het weeshuis dat ze een tante heeft. Ze mag het weeshuis verlaten en wordt in een koets naar een groot en rommelig landhuis gebracht. Tante 7ien blijkt heel lief, al is er iets vreemds aan de hand.

    Waarom mag Nico geen geluid maken? Waarom sluipt de buurman om het huis heen? En wat zit er in de kelder? Nico gaat op onderzoek uit. En dan ontdekt ze een draak...

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen