• onze waardering

Ketokuur - Pascale Naessens RECENSIE

Recensie: Ketokuur - Pascale Naessens

Je hebt de laatste tijd vast wel eens de volgende hashtags langs zien komen: #ketodiet #keto of #lowcarb. Deze dieethype is op de sociale media bijna niet te missen. Als je daardoor nieuwsgierig geworden bent en wilt beginnen met een keto dieet heb je met dit boek een topper te pakken. Het boek Ketokuur bevat namelijk een voedingsschema voor 14 dagen en daarnaast veel wetenschappelijke onderbouwingen. Het is de perfecte manier om te zien of ketogeen eten iets voor jou zou kunnen zijn.

Pascale Naessens zou je al kunnen kennen van de boeken puur lichter, nog eenvoudiger en nog eenvoudiger 2. In haar andere kookboeken komen ook al veel ketogene recepten voor, die vooral heel gemakkelijk zijn. Dit boek bevat ook veel recepten die je makkelijk, snel en met weinig ingrediënten kunt maken. Dit zijn ook de factoren die het boek Ketokuur echt boven andere dieetboeken laat uitspringen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat Ketokuur geschreven is in samenwerking met Dr. William Cortvriendt & Prof. dr. Hanno Pijl. Er wordt in de eerste 70 pagina's duidelijk aangegeven wat een ketogeen voedingspatroon inhoud en dit wordt ook goed wetenschappelijk onderbouwd. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: Waarom zou je een ketogeen dieet willen volgen? Nadelen van een ketogeen dieet? Is het makkelijk vol te houden? En meer vergelijkbare vragen. Hierdoor kun je goed voorbereid aan het 14-dagen schema gaan beginnen en echt uitzoeken of het voor jou werkt.

Zelfs als je niet aan de 14 dagen wilt gaan beginnen staan er ontzettend veel lekkere recepten in die je bijna allemaal wel zou willen proberen. Juist het gemak en de snelheid van de gerechten uit Ketokuur, maakt dat je ze op een doordeweekse dag gewoon kunt gaan uitproberen.

Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

Voor dit recept heb je maar 5 ingrediënten nodig en het zou binnen een half uurtje klaar moeten zijn. Dit leek mij ideaal: weinig ingrediënten en snel klaar. Helaas ben ik nog niet zo goed in het snel 'dunschillen' van een courgette. Dit zorgde ervoor dat ik een kwartiertje langer bezig was dan gepland. Uiteindelijk moest het een soort lasagneachtige vorm aannemen door alle ingrediënten in laagjes op te bouwen. Het eindresultaat zag er mooi uit en was echt super lekker (zowel warm als koud). Ik vond het wel iets aan de zoute kant door de gerookte zalm, kappertjes én sojasaus.

Zie hier het resultaat:

Spinazie met tomaat, kurkuma en feta

Dit recept leek mij iets te simpel om echt lekker te kunnen zijn. Deze bevatte namelijk maar 5 ingrediënten en qua kruiden zit er alleen maar kurkuma en zwarte peper in. Binnen 15 minuten klaar leek mij bijna onmogelijk. Toch is het gelukt dit snel en makkelijk op tafel te zetten en was het echt heel erg lekker door de combinatie van de groente, kaas en kurkuma. Het ziet er helaas wel iets minder mooi uit dan op de foto, maar gelukkig vind ik dat niet zo erg.

Wil je al een tijdje kijken of een ketogeen dieet voor jou werkt? Dan zou ik Ketokuur 100% aanraden. Het heeft een goede wetenschappelijk onderbouwde introductie, waardoor je goed snapt wat en waarom je dit zou doen (of juist niet zou doen). Daarnaast zorgt Pascale Naessen ervoor dat de recepten eenvoudig en snel te maken zijn met weinig ingrediënten en zélfs dan zijn ze ontzettend smaakvol. Zelfs al wil je niet het 14-dagen schema volgen, bevat dit kookboek genoeg lekkere recepten om het toch aan te schaffen.

Recensie: Ketokuur - Pascale Naessens

Ketokuur

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In Ketokuur geeft Pascale Naessens haar visie op het ketogeen dieet:

    • Wat is het precies?
    • Voor wie is het geschikt?
    • Waarin verschilt het van haar manier van eten die gematigd koolhydraatarm is?

    Het ketogeen dieet wordt eerder vanuit medische of gezondheidsoverwegingen gebruikt voor mensen met (veel) overgewicht, bij bepaalde gezondheidsklachten en ziekten. Vandaar ook de belangrijke bijdragen van twee experts in het boek. Endocrinoloog Prof.dr. Hanno Pijl gaat in op de voor- en nadelen van het dieet voor diabetespatiënten, en dr. William Cortvriendt gaat dieper in op de gunstige invloed van een ketogeen dieet bij de behandeling van kanker - waar hij ook net een boek over heeft geschreven.

    Voor Ketokuur stelt Pascale een tweewekenkuur samen met bestaande en nieuwe recepten voor ontbijt, lunch en diner, waarbij de lezer kan uitbreiden met nog meer recepten voor een derde week

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Puur genieten

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: september

  • Recensie: Puur Pascale 2

  • Recensie: Puur genieten 2

  • De beste dieetboeken

Zoek in artikelen