• onze waardering

The Good Girls - Sara Shepard RECENSIE

Recensie: The Good Girls - Sara Shepard

Lucas Granger is dood - de persoon van wie de meiden dachten dat hij de moordenaar van Nolan Hotchkiss was. Nu hebben ze nog geen idee wie hem heeft vermoord. Die persoon kan overal zijn, en erger nog: het kan iedereen zijn! Naast hun eigen problemen hebben de meiden dit er nu ook nog bovenop, en dat begint zijn tol te eisen. 

Mac is verraden door Blake, op wie ze hartstikke verliefd is. Ze is wel toegelaten op Juilliard, maar haar ex beste vriendin ook, en daar zit de dus helemaal niet op te wachten, vooral niet omdat het haar idee was dat Blake met haar aan zou leggen. Het geheim van Julie is uitgekomen, dat ze in een vreselijk vies huis met tig katten woont en dat haar moeder nóóit iets weggooit. Ze schaamt zich helemaal te pletter. Caitlin heeft haar vriendje Josh bedrogen met zijn broertje Jeremy. Ook weet ze eigenlijk niet of ze nog wel wil voetballen, terwijl dat altijd haar grootste wens geweest is. Parker kan haar plek niet vinden en wil het liefst alleen gelaten worden. Haar vader zit in de gevangenis, levenslang. Ze heeft soms gaten in haar geheugen, wat haar zorgen baart, en tot overmaat van ramp wordt ze gestalkt door haar therapeut! En Ava? Nolan bracht een gerucht de wereld in dat ze met leraren sliep voor goede cijfers en nu moet ze ook nog met haar vreselijke stiefmoeder zien te leven, die alle roddels over haar gelooft.

Alle meiden hebben het op hun eigen manier zwaar, dat zie je wel. Maar daarbovenop worden ze nu verdacht van moord!!! Na het lezen van The Perfectionists is het echt aan te raden meteen The Good Girls erbij te pakken, maar waarschijnlijk zul je dat ook wel willen. Want duidelijkheid hebben we nog steeds niet! Ook in dit boek vallen er doden en het wordt steeds spannender. Wie is de moordenaar - wie vermoord mensen op de manier waarop de meiden in die betreffende les gefantaseerd hebben? 

De schrijfstijl is heel pakkend en daardoor leest The Good Girls heel snel weg. Als je fan bent van de andere boeken van deze populaire schrijfster, is dit een perfect boek om te lezen en van te genieten. 

Deze serie van Sara Shepard is vergelijkbaar met haar razend populaire Pretty Little Liars serie. De boeken lijken er qua opbouw ook op: de hoofdstukken worden afgewisseld met de verschillende hoofdpersonen, die allemaal hun eigen geheimen hebben. Ze kunnen geen van allen naar de politie, omdat er geheimen over hen bekend zijn en die naar buiten gebracht kunnen worden. Niet zomaar geheimen, maar dingen die de rest van hun levens op zijn kop kunnen zetten. Dat klinkt bekend, toch? Er zitten voorspelbare dingen in het verhaal, maar toch zul je verrast worden: vooral door het einde van het verhaal! 

The Good Girls van Sara Shepard is een boek waarvan je zeker zult genieten als je The Perfectionists leuk vond. Doordat deze serie niet heel origineel is na Pretty Little Liars, neigde ik er eerst naar om het boek 3 hartjes te geven, maar door de wendingen die Shepard aan het verhaal weet te geven verdient hij er 4. Het einde zal je zeker verbazen en ervoor zorgen dat je de schrijfster nog meer gaat waarderen.

Recensie: The Good Girls - Sara Shepard

The Good Girls

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Voor alle fans van Pretty Little Liars: het vervolg op The Perfectionists!

    Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben een aantal niet zo nette dingen gedaan. Maar hoewel ze het allemaal hadden over het vermoorden van de rijke pestkop Nolan Hotchkiss, hebben ze het niet echt gedaan. Het is gewoon toeval dat Nolan precies stierf zoals zij het hadden gepland... toch? Maar ze fantaseerden niet alleen over het vermoorden van Nolan. Wanneer iemand anders die zij genoemd hebben sterft, vragen de meisjes zich af of ze worden gevolgd. Of zijn zij het volgende doelwit van de moordenaar?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen