• onze waardering

Buiten zinnen - Susan Mallery RECENSIE

Recensie: Buiten zinnen - Susan Mallery

In Buiten zinnen van Susan Mallery vliegt Claire Keyes, een wereldberoemde pianiste, met een bang hart naar Seattle, haar thuisstad. Ze keert terug nadat haar jongste zus Jesse haar belde met het nieuws dat Claires tweelingzus Nicole moet geopereerd worden en ze nadien hulp zal nodig hebben. Claire hoopt dat dit de gelegenheid zal zijn om een jarenlange ruzie met Nicole uit te klaren. Eenmaal aangekomen in Seattle blijkt het echter niet zo simpel te zijn...

Susan Mallery heeft met Buiten zinnen een vrolijk, spontaan liefdesverhaal geschreven. Ze heeft een aangename schrijfstijl. Door haar gebruik van eenvoudige woordenschat en zinsopbouw leest het boek vlot. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor de vaart er steeds blijft in zitten. Ondanks de continue ontwikkelingen heeft de auteur voldoende aandacht voor het beschrijven van de context en de emoties die de personages voelen.

Buiten zinnen wordt verteld vanuit het perspectief van drie hoofdpersonages: Claire Keyes, haar tweelingzus Nicole en Wyatt, de beste vriend van Nicole. Claire wordt neergezet als een beetje een wereldvreemde vrouw. Nadat ze als zesjarige werd meegenomen om carrière te maken in de muziekwereld werden alle beslissingen steeds voor haar genomen. Dit maakt dat zelfs autorijden een waar avontuur is. Als lezer maak je kennis met een warme vrouw die zich niet snel uit het lood laat slaan. Nicole daarentegen wordt aanvankelijk neergezet als de boze zus. Gaandeweg ontdek je hoe dit is ontstaan en krijg je ook begrip voor haar reacties. Het karakter van Wyatt is vrij voorspelbaar: de sexy, mysterieuze man die als alleenstaande papa zorg draagt voor zijn achtjarige dochter Amy.

Uiteraard staat de liefde centraal in Buiten zinnen. Er komen echter ook ernstige onderwerpen aan bod. Zo blijkt de jonge dochter van Wyatt doof te zijn en ervaart Claire paniekaanvallen wanneer ze onder druk komt te staan. Daarnaast komen de relaties tussen de zussen onderling en de jaloezie op de voorkeur van hun ouders meermaals aan bod.
De onderwerpen worden weinig uitgediept. In dit boek is dat niet negatief. De onderwerpen vullen elkaar mooi aan en worden net voldoende belicht zonder het verhaal te zwaar te maken.

Hoewel het verhaal nogal voorspelbaar verloopt, zijn de ingrediënten goed gemixt tot een onderhoudend romantisch boek. Buiten zinnen is perfect om op een zonnige namiddag te lezen, lekker naast het zwembad.

Recensie: Buiten zinnen - Susan Mallery

Buiten zinnen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Al op jonge leeftijd verlaat de getalenteerde Claire Keyes haar ouderlijk huis voor een drukke carrière als pianiste. Dit wordt haar niet in dank afgenomen door haar zussen Nicole en Jesse, die vinden dat ze hen en de familiebakkerij in de steek heeft gelaten. Maar dan wordt Nicole ziek en is Jesse weg, en ook al kan Claire nog geen ei koken, ze is vastbesloten te helpen met de bakkerij. Hoewel het haar best zwaar valt, is er één lichtpuntje: Wyatt. Hij is sexy en knap en de perfecte kandidaat om verliefd op te worden. Helaas vindt hij dat ze totaal ongeschikt voor elkaar zijn, maar iets in zijn blik geeft Claire hoop…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen