• onze waardering

Huid tegen huid - Anja Feliers RECENSIE

Recensie: Huid tegen huid - Anja Feliers

In het vorige deel van de serie over het medium Caro Westerhof, Wat hij mij zei, bleef haar gezin verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft. Caro leert contact te leggen met haar overleden echtgenoot. Dit maakt het verlies en haar pijn een stuk draaglijker.In het tweede deel van deze serie ziet Caro tijdens een wandeling in het bos de schimmen van een jonge vrouw met een kindje. Het laat haar niet los. Wie is de vrouw met het kindje? Waarom zwerven ze rond in het bos en waarom laten ze zich zien aan Caro? Maar dan verdwijnt een meisje en is niet iedereen overtuigd van Caro's goede bedoelingen...

Anja Feliers heeft Huid tegen huid verdeeld in drie delen. Het eerste deel gaat voornamelijk over Caro en de verschijning die ze in het bos ziet. In dit deel merk je al dat niet iedereen zeker is van de goede bedoelingen die Caro heeft. Hoe kan Caro alle informatie weten die ze verteld? Het tweede deel van het boek gaat voornamelijk over Romi en een aantal mensen om haar heen. Pas in het laatste gedeelte komen de verhaal- en tijdslijnen samen.

Ondanks dat er meerdere personen in het boek voorkomen, is dit totaal niet storend bij het lezen. Bij elk hoofdstuk wordt namelijk ook benoemd over wie het hoofdstuk gaat.

Anja Feliers is een Vlaamse auteur. Af en toe merk je dit in het taalgebruik, maar dit is totaal niet storend. Het verhaal is zo spannend, dat je continu door wilt blijven lezen en geen aandacht schenkt aan het Vlaamse taalgebruik. Ook heeft Anja Feliers een hele prettige, beschrijvende, maar ook vlotte en toegankelijke schrijfstijl. Je kunt het bos waarover ze schrijft bijna helemaal voor je zien. Ook zorgt haar schrijfstijl ervoor dat je erg meeleeft met de personages in het Huid tegen huid, met name met Caro. Wanneer je het eerste deel gelezen hebt, weet je wat Caro voor haar kiezen heeft gehad. Nu niet iedereen overtuigd is van de goede bedoelingen die Caro met haar gave heeft, kun je alleen maar hopen dat dat goed afloopt!

Ondanks dat Huid tegen huid een deel in een drieluik is, is het boek prima los te lezen. Het eerste en tweede deel hebben een op zichzelf staand plot en ook zonder de voorkennis van het eerste boek, is dit een heerlijk verhaal dat je in één ruk uit wilt lezen!

Recensie: Huid tegen huid - Anja Feliers

Huid tegen huid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Caro Westerhof is een jonge alleenstaande vrouw die na de dood van haar man Cas alles doet om haar leven en dat van hun twee dochtertjes weer op de rails te krijgen. Ze kan nog steeds contact leggen met Cas, over de dood heen, en dat maakt haar pijn een stuk draaglijker.
  Wanneer Caro op een avond een wandeling maakt, ontdekt ze tussen de bomen de schimmen van een jonge vrouw en een baby. Ze begrijpt eerst niet wat ze ziet en wat de verschijningen betekenen, maar de stemmen in haar hoofd dringen aan en laten haar niet los.
  Wie zijn deze verschijningen? Waarom zwerven zij rond in dit bos? En belangrijker nog: waarom tonen zij zich aan Caro? Caro beseft dat ze haar gave om contact te leggen met de doden niet zomaar kan negeren. Maar zonder dat ze het weet, zet ze iets in werking dat niet meer te stoppen is.
  Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Huid tegen huid is het vervolg op Wat hij mij zei, het eerste deel in de nieuwe reeks rond medium Caro Westerhof.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen