• onze waardering

De allerleukste vakantie ooit - Sebastian Braun RECENSIE

Recensie: De allerleukste vakantie ooit - Sebastian Braun

Jip en papa gaan deze zomer kamperen, het belooft de allerleukste vakantie ooit te worden. Samen slapen in een tent, kanovaren, samen koken aan de tent, een wandeling door de bergen maken...

Papa en Jip kijken beiden uit naar deze geweldige vakantie maar bij aankomst lijkt alles mis te gaan, zullen ze deze vakantie nog kunnen redden?

Jip en zijn papa zijn twee tijgers die samen de hoofdrol spelen in De allerleukste vakantie ooit. In plaats van een verre reis te maken besluiten ze dit keer te kiezen voor een avontuurlijke kampeervakantie.

Papa lijkt goed voorbereid te zijn maar om de een of andere reden loopt alles mis. In de tent naast hun logeert de familie beer en die lijken daarentegen een bereleuke vakantie te hebben zonder problemen en tegenslagen.

De papa van Jip is een fiere tijger die natuurlijk alles het liefst zelf wil doen. Dat ontdek je aan de dingen die hij doet en zegt. Dit is een herkenbare eigenschap die vele vaders hebben en ook in dit geval wil de vader aan zijn zoon bewijzen dat hij zijn eigen boontjes kan doppen.

Gedurende het verhaal doet papa tijger erg zijn best om de vakantie voor Jip zo leuk mogelijk te maken. Alleen vergeet hij af en toe dat zijn eigenwijze gedrag voor Jip helemaal niet leuk is. Sebastian Braun geeft dit heel duidelijk weer in zijn tekst en illustraties en roept hierbij een gevoel op dat vele jonge lezers en hun vaders wel al eens beleefd hebben.

De tegenpool in De allerleukste vakantie ooit is de familie beer die het ene na het andere succes boekt. Zij zijn erg hecht en behulpzaam. Ze lijken wel het perfecte gezin te zijn en uiteraard is dit voor papa tijger weer een reden om aan Jip te tonen dat zij minstens even goed zijn als de familie beer.

De hele situatie in De allerleukste vakantie ooit wordt op een speelse maar toch realistische manier weergegeven door schrijver en illustrator Sebastian Braun. Hij toont een herkenbare en menselijke situatie waarin een vader zich aan zijn zoon wil bewijzen. Vaders zijn nu eenmaal de helden van hun kinderen en willen niet graag falen.

Toch geeft hij ook een mooie boodschap mee aan de lezers die toont dat het oké is op hulp te aanvaarden in moeilijke situaties en dat die er zelfs voor kunnen zorgen dat je alleen maar meer plezier maakt.

Buiten het leuke verhaal en de mooie boodschap bevat dit prentenboek uiteraard ook tekeningen. Ook deze werden verzorgd door Sebastian Braun en zijn erg levendig. Hij koos voor felle kleuren die de sfeer van een vakantie in de natuur perfect omvatten. Zowel het verhaal als de mooie illustraties maken van De allerleukste vakantie ooit een heel aantrekkelijk kinderboek.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. De allerleukste vakantie ooit spreekt kinderen aan omwille van de kleurrijke illustraties en het herkenbare verhaal. Sebastian Braun toont dat papa tijger, net zo graag als de meeste andere vaders, een held wil zijn voor zijn zoon en dat ook helden soms wat hulp nodig hebben.

Recensie: De allerleukste vakantie ooit - Sebastian Braun

De allerleukste vakantie ooit

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jip en papa gaan op vakantie. Jip verheugt zich op slapen in een tent en kanovaren, maar niets gaat volgens plan...

    De allerleukste vakantie ooit is een nieuw boek over Jip, bekend van De allerleukste dag ooit en is een prachtig geïllustreerd, stevig prentenboek van Seb Braun. Dit fantasievolle en warme verhaal met grappige twist aan het eind is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

    Jip en papa gaan op vakantie. Jip heeft er zo'n zin in! Hij verheugt zich op slapen in een tent en kanovaren. Maar er gaat veel mis: pap weet niet hoe hij de tent moet opzetten, eten maken op een campinggasje blijkt lastig en ook het kanovaren is niet zo eenvoudig als gedacht…
    Desondanks beleven Jip en papa samen de allerleukste vakantie ooit!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen