• onze waardering

Beer is niet bang - Sam Loman RECENSIE

Recensie: Beer is niet bang - Sam Loman

Beer is niet bang, waarom niet? Omdat beren namelijk nooit bang zijn. Als ze gaan kamperen in de tuin bij Beer vinden zijn vriendjes Uil, Vos, Konijn, Das en Eekhoorn dat best wel een beetje spannend, vooral als het donker wordt. Maar Beer niet hoor, hij is stoer en helemaal nooit bang, of wel?

Beer is een stoere jongen die het liefst van al aan iedereen toont wat voor een grote jongen hij is. Hij toont dat hij van niets of niemand is en wil het liefst iedereen beschermen. Soms schrikt hij wel eens maar echt bang is hij natuurlijk helemaal nooit.

Het personage van Beer heeft erg veel overeenkomsten met een kind van 5-6 jaar. Sam Loman zorgde ervoor dat zijn doen en laten erg realistisch is voor een kind, of in dit geval beer, van zijn leeftijd en maakt Beer hierdoor erg aansprekend voor jonge lezers. Ze kunnen zich zonder enige moeite in hem inleven en zijn belevenissen sluiten sterk aan bij hun leefwereld.

De vriendjes van beer hebben allemaal een eigen karakter dat perfect past bij het soort dier dat ze zijn. Kinderen krijgen dus de kans om zichzelf te herkennen in één of meerdere personages en kunnen zich eenvoudig inleven verhaal.

Het thema van Beer is niet bang is erg duidelijk en ook dit spreekt jonge lezers zonder twijfel aan. Het boek draagt ook een mooie boodschap met zich mee en toont de lezers dat het oké is om bang te zijn, ook al verwacht iedereen dat je dit niet bent.

Naast het leuke verhaal en aansprekende thema bevat Beer is niet bang ook erg mooie en kleurrijke prenten die een duidelijke weergave van het verhaal zijn. Het helpt jonge kinderen om het verhaal beter te begrijpen en tonen ook op een duidelijke manier de emoties van de personages.

Sam Loman schreef nog vier andere boeken over Beer, dit zorgt ervoor dat je Beer is niet bang als losstaand boek kan lezen maar ook als deel van een reeks waarin de leuke Beer telkens weer een nieuw avontuur beleeft. Omdat Beer zo'n leuk personage is kan ik me inbeelden dat de lezers het leuk vinden om weer een nieuw avontuur met hem te beleven.

Beer is niet bang is een luchtig boekje dat bang zijn bespreekbaar maakt. Het toont kinderen dat iedereen weleens een klein hartje kan hebben, zelfs als je het soms niet van iemand verwacht.

Dit boek krijgt van mij 3 hartjes. Bang zijn is een veel voorkomend thema in prentenboeken. Beer is niet bang is een mooi verhaal met mooie prenten en zal jonge lezers vast en zeker aanspreken. Sam Loman mag trots zijn op zijn werk, het is misschien geen erg vernieuwend thema maar het verhaal en de prenten zijn wel mooi.

Recensie: Beer is niet bang - Sam Loman

Beer is niet bang

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een geruststellend boek over bang zijn en dapper zijn. Voor lieve beertjes vanaf 4 jaar.
    Kamperen! Alle vriendjes van Beer komen op bezoek voor een slaapfeestje in de tuin. Eekhoorn, Konijn, Uil, Vos en Das vinden het donker een beetje eng. Maar gelukkig is Beer nooit bang. Toch?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen