• onze waardering

De Berries: het onmogelijke plan - Annemarie van der Eem RECENSIE

Recensie: De Berries: het onmogelijke plan - Annemarie van der Eem

Lon Berrie is net gewend aan haar nieuwe woonplaats en hockeyclub. Dan krijgt haar vader, de beroemde voetballer Jhon Berrie, een eigen reality serie. De camera's volgen de gezinsleden overal, zelfs op de wc! Dan komt Lon er ook nog eens achter dat haar hockeyclub Shoot Out in gevaar is. Lukt het Lon en haar teamgenoten om de hockeyclub te redden

De voorkant van De Berries: het onmogelijke plan maakt je meteen nieuwsgierig. Als eerste de titel natuurlijk al: wat is het onmogelijke plan? Je komt er door de kleine tekeningetjes al achter dat de club in nood is: waarschijnlijk geldnood aan de hashtag en één van de kleine plaatjes te zien.

In het eerste hoofdstuk maak je (als je dat nog niet wist vanuit het eerste deel) kennis met de familie Berrie: een grappige, maar eigenlijk ook doodnormale familie. Zo loopt Floor, de moeder van Lon, op zaterdag het liefst lekker in haar trainingspak, maar moet ze voor de serie een chic glitterjurkje aandoen.

Er zijn in De Berries: het onmogelijke plan verschillende lettertypes gebruikt, dit zorgt ervoor dat je als het ware een beetje in het hoofd van Lon mee kunt kijken. Hierdoor leer je haar goed kennen en weet je wat ze denkt en vindt. Lon is een grappig, lief meisje dat waarschijnlijk wel met (bijna) iedereen op zou kunnen schieten.

Annemarie van der Eem schrijft op een uitgebreide en beschrijvende manier: hierdoor heb je echt het gevoel of zie je het allemaal gebeuren. Ook schrijft ze erg vlot en vol humor, wat het boek zeker niet langdradig maakt. Ook gebeuren er in het verhaal meerdere dingen, waardoor je steeds nieuwsgierig bent naar de verdere verloop van het verhaal. Hoe loopt het af met de tv-serie? Kan de hockeyclub blijven bestaan? Welk plan gaan Lon en haar teamgenoten bedenken? 

Daarnaast staan er veel tekeningetjes in het boek, gemaakt door Madeleine van der Raad. Deze maken je soms meteen al nieuwsgierig als je ze op een bladzijde ziet staan: iemand die op de wc zit en 'dikke drol!' roept, Jhon Berrie met stoom uit z'n oren en mensen in een kangoeroepak.  

De Berries: het onmogelijke plan is een ontzettend leuk boek voor jongens én meiden die van een sportief, grappig en ook wel een beetje een spannend verhaal houden! Korte hoofdstukken, humor, spanning en veel plaatjes: kortom, een aanrader!

Recensie: De Berries: het onmogelijke plan - Annemarie van der Eem

De berries: Het onmogelijke plan

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De tienjarige Lon Berrie is net gewend in haar nieuwe woonplaats en op haar nieuwe hockeyclub. Maar dan krijgt haar vader, de beroemde voetbalprof Jhon Berrie, een eigen tv-serie: De Berries - Real Life! Tv-camera's volgen de voetbalfamilie overal, tot op de wc aan toe. Daar krijgen de Berries al snel spijt van… En er is meer slecht nieuws: Lons hockeyclub Shoot Out is in gevaar. Ook haar beste vriend Kai komt daardoor in de problemen. Lukt het Lon en haar teamgenoten om Shoot Out en Kai te redden?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen