• onze waardering

Opgejaagd - Gabriel Bergmoser RECENSIE

Recensie: Opgejaagd - Gabriel Bergmoser

Als puberende Allie naar haar opa Frank wordt gestuurd door haar ouders verwacht ze zich aan enkele saaie weken. Haar opa woont namelijk afgelegen in de outback en runt het enige tankstation in de wijde omgeving. Tegen alle verwachtingen in wordt haar verblijf plots spannender dan ze ooit had durven denken. Wanneer de bebloede Maggie plots opduikt in het tankstation lijkt dit het begin te zijn van een verschrikkelijke nachtmerrie. Samen met haar opa Frank probeert Allie zich te verweren tegen een clan van ruige Aussies met als enige doel in leven te blijven tot de ochtend aanbreekt.

Gabriel Bergmoser start in Opgejaagd met een hoofdstuk over Frank, hierna gaat hij over in een hoofdstuk over Simon waar later ook Maggie bij komt. Doorheen het verhaal blijft hij wisselen tussen de personages tot deze op het einde allemaal samen komen.

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, door de hoofdstukken die zich constant afwisselen moest ik soms even terug bladeren om te zien over wie het nu weer ging. Vooral als ik het boek 's avonds weg legde vond ik het moeilijk om de dag nadien weer helemaal in het verhaal te komen.

Buiten de wisselende hoofdstukken bevat Opgejaagd ook erg veel personages, wat mij betreft waren het er op een bepaald moment echt veel te veel. Naast de 4 hoofdpersonages Frank, Allie, Simon en Maggie worden ook nog alle aussies bij naam genoemd en drie personages die betrokken worden in het tankstation.

Soms wordt er in het verhaal ook onnodig afgedwaald naar het leven van de andere personages waardoor ik als lezer de rode draad meermaals kwijt was. En wanneer de namen Reg en Greg in hetzelfde hoofdstuk genoemd werden kon ik helemaal niet meer volgen. 

Hoewel er bij mij veel verwarring was tijdens het lezen is natuurlijk niet alles aan Opgejaagd negatief. Het verhaal zelf en het concept vond ik erg goed. Het is echt thriller materiaal en schrijver Gabriel Bergmoser wist sommige scènes extra spannend en gruwelijk te maken en heeft een manier van schrijven waardoor je sommige zaken erg levendig voor ogen ziet.

Toen ik las dat Gabriel Bergmoser vooral voor film en toneel schrijft was ik niet verbaasd. Opgejaagd zou perfect verfilmd kunnen worden en het zou voor de kijker ook een stuk eenvoudiger zijn om de personages uit elkaar te houden omdat je beelden ziet en niet enkel de namen zoals in het boek.

Voor een eerste boek vind ik Opgejaagd zeker geslaagd. Ik zou in de verste verte geen verhaal kunnen schrijven dat nog maar in de buurt komt van dit boek en ben erg benieuwd naar het volgende werk van Gabriel Bergmoser. Als hij een even gruwelijk en spannend onderwerp in een minder chaotische verhaallijn kan gieten dan zou dit wel eens een bestseller kunnen worden.

Dit boek krijgt van mij drie hartjes. Hoewel ik niet kan zeggen dat ik laaiend enthousiast ben over Opgejaagd vind ik wel dat schrijver Gabriel Bergmoser voor een origineel onderwerp koos en hierdoor een gruwelijk spannend boek schreef. Helaas was het lezen van Opgejaagd voor mij eerder een inspanning dan ontspanning maar ik ben er van overtuigd dat deze schrijver nog heel wat in z'n mars heeft.

Recensie: Opgejaagd - Gabriel Bergmoser

Opgejaagd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Frank leidt een rustig leventje met zijn kleindochter op het platteland van Australië. Maar dan strompelt een zwaargewonde vrouw over de drempel van zijn tankstation, achtervolgd door een groep bloeddorstige jagers die haar koste wat kost willen omleggen.

  Het tankstation wordt omgebouwd tot een fort, en nu moeten Frank en zijn klanten een bloederige strijd leveren met deze vreemde aanvallers. Want één ding is zeker: deze jagers stoppen niet totdat iedereen dood is.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen