• onze waardering

Kolletje & Dirk: het grote ridderfeest - Pieter Feller en Natascha Stenvert RECENSIE

Recensie: Kolletje & Dirk: het grote ridderfeest - Pieter Feller en Natascha Stenvert

De stad waar Kolletje en Dirk wonen is jarig en daarom wordt er een groot middeleeuws feest gehouden. Er wordt een groot kasteel gebouwd en kinderen fantaseren over hoe ze verkleed zullen gaan. Kolletje en Dirk vinden het allemaal erg interessant en willen graag meedoen!

Kolletje en Dirk: het grote ridderfeest bestaat uit 5 verhalen, die samen een groter verhaal vormen. Perfect dus om voor te lezen aan jongere kinderen! Hoewel de voorkant van het boek anders kan doen suggereren, is de binnenkant rustig vormgegeven. De verhalen zijn gedrukt op een witte achtergrond en de rustige tekeningetjes ondersteunen het verhaal. Natascha Stenvert heeft hiervoor mooie illustraties gemaakt die vrolijk zijn gekleurd.

Pieter Feller schrijft in korte, duidelijke zinnen. Hij legt in het verhaal veel uit, wat het makkelijk te begrijpen maakt voor jongere kinderen. Hoe kan een stad nou jarig zijn en wat is een ridder? Kolletje is een nieuwsgierig en enthousiast meisje, wat het herkenbaar kan zijn voor veel kinderen (en vast ook voor ouders). Kolletje en Dirk: het grote ridderfeest is een leuk boek om voor het slapengaan een verhaaltje uit voor te lezen of om op school in te zetten bij een thema. Het uitklapkasteel in het midden van het boek is ontzettend leuk bedacht, maar helaas blijft dit niet heel goed staan, waardoor het lastig is om er mee te spelen.

Kolletje en Dirk: het grote ridderfeest is een leuk boek, waar kinderen ook nog eens erg veel van kunnen leren. De plaatjes ondersteunen de tekst ontzettend goed en zorgen ervoor dat jonge kinderen het verhaal nog beter begrijpen. Niet alleen een leuk boek, maar ook nog eens ontzettend leerzaam!

Recensie: Kolletje & Dirk: het grote ridderfeest - Pieter Feller en Natascha Stenvert

Kolletje & Dirk - Kolletje & Dirk - Het grote ridderfeest

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Duik in een middeleeuws avontuur met Kolletje & Dirk! Mét uitklapkasteel! Sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek: En toen…

    Speciaal voor de Kinderboekenweek 2020 (thema: geschiedenis) verschijnt Kolletje & Dirk – Het grote ridderfeest van Pieter Feller en Natascha Stenvert. Dit boek – met uitklapkasteel! – is ideaal voor alle kleuters, thuis en op school.

    In de stad wordt een groot middeleeuws feest gehouden. Iedereen mag zich verkleden als ridder of jonkvrouw, maar ook als bedelaar, boer of muzikant. Met z'n allen bouwen ze een kasteel in het park. Kolletje wil een ridder zijn. Dirk is een prins. Youssouf wil juist graag een jonkvrouw zijn. Patrick noemt zichzelf de poepprins. Op de grote feestdag mogen alle kinderen om de beurt op de pony van de kinderboerderij rijden. Dirk wil ook. Maar net als hij op de pony zit, begint Doerak te blaffen en slaat de pony op hol. Kunnen Kolletjes toversokken Dirk redden?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen