• onze waardering

De L van liefde - Kate Clayborn RECENSIE

Recensie: De L van liefde - Kate Clayborn

Illustrator en handletteraar Meg maakt handgemaakte agenda's, planners en trouwkaarten voor haar klanten in New York. Wanneer ze tegenover Reid Sutherland en zijn verloofde zit, weet ze dat hun relatie gaat mislukken. Dit verwerkte ze als een geheime code in hun trouwkaart.

Een jaar later staat Reid voor haar neus, op zoek naar antwoorden. Meg heeft het druk met deadlines en heeft last van een artist's blok. Ze heeft geen tijd voor Reid, tenzij hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden...

De Engelse titel van dit boek, Love Lettering, is misschien nog wel passender dan de Nederlandse titel. Dit verhaal gaat namelijk over liefde en handlettering. De Nederlandse titel is uiteraard ook passend: Reid en Meg gaan in New York op zoek naar letters om Meg uit haar artist's block te kunnen helpen.

Kate Clayborn heeft een vlotte manier van schrijven, hoewel ze in dit boek wel erg veel ingaat op het handletteren en het zoeken naar tekens. Ondanks dat, is het een boek wat vlot leest en waarbij je nieuwsgierig bent naar de afloop van het verhaal.

Er is al snel duidelijk dat er méér is dan alleen vriendschappen tussen Reid en Meg. Omdat dit al redelijk vroeg in het boek naar voren komt, wacht je gedurende het boek een beetje op een ontknoping. Wat gaat er nog meer gebeuren? Wanneer het verhaal een bijzondere wending neemt, komt dit toch wel een beetje onverwacht. Dit heet Kate Clayborn origineel bedacht en dit maakt dat je toch nieuwsgierig bent naar de afloop van het verhaal.

Meg en Reid zijn bijzondere karakters. Waar Meg een obsessie heeft voor letters, heeft Reid dat voor cijfers. Ze zoeken allebei graag naar bijzondere patronen. Toch wil je Meg ook af en toe wel eens een 'schop onder haar kont geven'. Zoals bijvoorbeeld bij de ruzie met haar beste vriendin, Sibby. Meg durft niet goed het gesprek met haar aan te gaan en ontloopt haar. Gedurende het boek zie je haar hierin wel een mooie ontwikkeling doormaken. Ook de bijpersonages in dit boek zijn fijne karakters.  Je leert Lachelle en Lark kennen als lieve, bescheiden vrouwen, die het beste voor hebben met Meg.

In de De L van liefde draait het vooral veel om handletteren en het 'zoeken van tekens'. Zo gaan Reid en Meg samen New York in, op zoek naar letters waaruit Meg inspiratie kan putten. Wanneer je van handlettering houdt, kan dit boek zeker een inspiratie voor je zijn! Wanneer je echter niet van handlettering houdt, is het soms iets te veel van het goede...

Kortom, een boek over het vinden van liefde op onverwachte plaatsen en het leren vertrouwen op jezelf en de tekens op je heen. Wanneer je dol bent op feelgoodboeken en handlettering, is dit een must-read!

Recensie: De L van liefde - Kate Clayborn

De L van liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Meg en Reid lijken niets met elkaar gemeen te hebben – zij is illustrator, hij econoom – maar als ze samen New York ontdekken, vinden ze meer dan ze hadden verwacht… Een heerlijke romantische comedy.

  Meg heeft een bloeiende carrière als "handletteraar voor de sterren' – ze creëert handgemaakte agenda's, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…

  Dan heeft ze buiten toekomstige bruidegom Reid gerekend, de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. En daarom staat hij een jaar later opnieuw voor Megs neus, met de dringende vraag hoe zij had gezien wat hijzelf had gemist: dat zijn relatie geen stand zou houden.

  Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writers block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het ongelukskind - Beatrice Salvioni

 • Wat eten we vanavond - Mama Baas

 • Gelukkige dagen - Renée van Marissing

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen