• onze waardering

De Anderen - C.J. Tudor RECENSIE

Recensie: De Anderen - C.J. Tudor

Wanneer de paden van verschillende mensen kruisen die stuk voor stuk iets verschrikkelijks hebben meegemaakt, krijg je een spinnenweb van leugens, wrok, spijt, geheimen en bedrog: Gabe, een vader die zijn dokter is verloren maar koppig volhoudt dat ze nog leeft en dag en nacht naar haar zoekt, jaren lang. Fran en Alice, moeder en dochter, die altijd op de vlucht zijn voor de slechte mensen die hen pijn willen doen. Het leden haalt soms wrede grappen met ons uit, laat ons lijden en hopen om die dan als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen. Want iedereen denkt dat iets vreselijks hen nooit zal overkomen, enkel de anderen. Met deze thriller maakt C.J. Tudor duidelijk dat niemand gespaard blijft van pijn.

De Anderen begint met Gabe die op weg is naar huis. Het wordt al snel duidelijk dat zijn gezinssituatie de rozige liefde al een tijdje voorbij is, maar hij en zijn vrouw Jenny doen het voor hun dochter, Izzy. Midden in file ziet hij zijn kleine meisje voorbijrijden. Niet veel later ontvangt hij een telefoontje dat er bij hem is ingebroken. Daar begint voor hem de ellende die jaren zal aanhouden. Na deze proloog wordt er een tijdsprong gemaakt naar enkele jaren verder en maken we kennis met anderen die geraakt zijn door het noodlot, zoals Alice en Fran.

Buiten een roze rugzakje gevuld met kiezelstenen van Alice en de hoogst nodige middelen hebben ze niets van bezittingen, wat het makkelijker maakt om te vluchten in geval van nood. Waarom ze vluchten blijft vaag, maar ze móéten hun achtervolgers één stap voor zijn.

Dan is er Katie, een 'aardige serveerster' die werkt in een café naast de weg waar Gabe soms een koffie drinkt. Hoewel ze nieuwsgierig is naar zijn verhaal heeft ze haar eigen problemen. Ze is namelijk een alleenstaande moeder van twee kinderen.

Al deze personages hebben hun eigen leven, hun eigen verhaal en eigen problemen. En ze lijken zo ver van elkaar verwijderd hoewel ze zich allen op de autostrade bevinden. Alsof ze niets met elkaar te maken hebben. Ieders focust op zichzelf, niet op de anderen. Maar C.J. Tudor laat zien dat het leven niet uit rechte lijnen bestaat. Het lot is niet één witte draad die je moet volgen. Het leven bestaat uit duizenden van die draden die gelinkt zijn aan andere mensen of je dat nu wilt of niet. De acties van een individu kunnen een impact hebben op het leven van mensen die ze niet eens zo goed kennen. Net zoals hun acties het leven van het individu kunnen beïnvloeden. Dat is waar De Anderen om draait.  Het is spannend en heel mysterieus en beetje bij beetje komt de lezer te weten hoe de draden in elkaar gewikkeld zijn.

In het begin kwam De Anderen van C.J. Tudor een beetje traag op gang, maar spanning is zeker aanwezig. Soms zwakt deze een beetje af, maar komt dan dubbel zo hard terug waardoor je als lezer toch wel op het puntje van je stoel gaat zitten. Het verhaal is goed uitgewerkt en bouwt traag op, maar niet in negatieve zin. Hoewel de puzzelstukjes in elkaar vallen, houdt de schrijver telkens nog informatie achter de hand. En wanneer alles dan eindelijk samenkomt, krijg je een mooi uitgewerkte en toch wel enge thriller als resultaat.

Recensie: De Anderen - C.J. Tudor

De anderen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: "Papa.' Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer.

    Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft.

    Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk is. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen