• onze waardering

De vakantie - Caroline Hulse RECENSIE

Recensie: De vakantie - Caroline Hulse

Claire en Matt willen graag een normale kerstvakantie voor hun dochter Scarlett en ze boeken een lang weekend weg in vakantiepark Happy Forest. Maar aangezien ze gescheiden zijn, is deze familievakantie niet helemaal hetzelfde als dat van andere families... Claire brengt haar vriend Patrick mee, Matt zijn nieuwe liefde Alex en Scarlett haar onzichtbare paarse konijn Posey. Want wat kan er mis gaan als je twee exen, hun dochter en hun nieuwe liefdes samen in een klein vakantiehuisje propt?

De vakantie van Caroline Hulse begint met een belletje naar de politie. Er is namelijk iets mis gegaan. En dat zet direct de toon, want als lezer vermoed je natuurlijk gelijk dat deze ongewone situatie compleet uit de hand is gelopen. Maar hoe? Dat wordt langzaam aan duidelijk als je blijft lezen.

Het perspectief wisselt tussen Patrick, Scarlett en Alex, van wie de laatste het personage is waar je het makkelijkst een band mee op kan bouwen. De personages hebben allemaal hun eigen fouten, waardoor ze soms een beetje irritant zijn, maar wel heel menselijk overkomen. Zo wordt de praktische Alex onzeker als ze ontdekt dat Claire dezelfde parfum heeft als die zij van Matt heeft gekregen en de twee exen het bovendien iets té gezellig hebben samen. Fanatieke sporter Patrick probeert te zijn zoals hij denkt dat anderen willen dat hij is en betrekt veel dingen op zichzelf, terwijl niet alles om hem draait. En Scarletts onzichtbare konijnenvriendje Posey wordt bang dat Alex hem wil opensnijden als hij er achter komt dat zij een wetenschapper is, waardoor Scarlett Alex probeert weg te werken. Het moge duidelijk zijn dat niemand zich echt op zijn gemak voelt in deze situatie en de spanningen lopen steeds hoger op.

Je vind ook stukjes uit de brochure van Happy Forest in het boek en deze staan in scherp contrast met hoe de vakantie daadwerkelijk verloopt, wat voor humor zorgt. Eveneens voor humor zorgen de politieverhoren, waarbij enkel de antwoorden van de personages die worden verhoord zijn opgeschreven en niet de vragen die worden gesteld. Die kan je er echter zo bij bedenken. Dit is dus zeker een grappig boek, maar hilarisch is het toch niet echt.

Caroline Hulse heeft een fijne schrijfstijl die lekker wegleest. Hoewel De vakantie niet echt verrassend is, is het wel een leuk en vermakelijk boek. Bovendien laat het einde de lezer met een goed gevoel achter.

De vakantie is een vermakelijk boek waarin de situatie van kwaad tot erger gaat en waarin een ongewone familievakantie compleet de soep inloopt. Niet het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen, maar wel een heerlijk boek om mee te relaxen! Ik geef De vakantie ruim 3 hartjes.

Recensie: De vakantie - Caroline Hulse

De vakantie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Voor het eerst met zijn allen op vakantie, dat kan alleen maar misgaan... Liane Moriarty 'meets' De luizenmoeder: scherp, grappig en heerlijk ongemakkelijk!
     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen