• onze waardering

Nooit meer alleen - Angelique Haak RECENSIE

Recensie: Nooit meer alleen - Angelique Haak

In Nooit meer alleen ziet Emma in de krant een overlijdensbericht van haar vroegere schoolvriendin Sara. De tekst die erbij staat alarmeert haar. Als Emma thuiskomt en daar een envelop vindt, raakt ze verwikkeld in iets uit het verleden dat ze het liefst wilde vergeten. Sinds Sara overleden is, gebeuren er steeds meer vreemde dingen in het leven van Emma. Wat is de waarheid achter Sara's dood?

Nooit meer alleen is geschreven vanuit het perspectief van Emma. De hoofdstukken wisselen af tussen heden en verleden. In de hoofdstukken die zich afspelen in het heden leer je Emma kennen en volg je haar tijdens de zoektocht naar wat er met Sara gebeurd is en wie er achter de mysterieuze gebeurtenissen zit. Door de hoofdstukken in het verleden kom je stukje bij stukje te weten wat er zich 25 jaar geleden afgespeeld heeft. Hierdoor ga je Emma in het heden beter begrijpen en maak je ook kennis met personages die in het verleden een belangrijke rol speelden in haar leven, zoals de vriendengroep waar Sara ook toe behoorde en de pestkoppen die Emma en hun vrienden het leven zuur maakten.

Nooit meer alleen begint met een terugblik waar alle ellende voor de vriendengroep is begonnen. Door deze terugblik begint het boek spannend en zit je meteen in het verhaal. Dit zorgt ervoor dat je verder wil lezen, je moet weten wat er precies is gebeurd en hoe het verder ging, aangezien de terugblik met een cliffhanger eindigt.

Angelique Haak heeft een fijne schrijfstijl. Door de korte hoofdstukken leest het boek vlot en ze zorgen ervoor dat je verder wil blijven lezen. De afwisseling tussen heden en verleden zorgen ervoor dat je nieuwsgierig blijft. Daarnaast schrijft Angelique Haak op zo'n manier dat je meevoelt met Emma. Je voelt het onrecht dat haar aangedaan wordt door de pestkoppen. Daarnaast komt de slechte verhouding tussen moeder en dochter goed naar voren. Emma's moeder kampt met psychische problemen en dit boek laat zien hoeveel invloed dat heeft op het kind. De personages zijn goed uitgewerkt, de karakters komen goed naar voren. Samen met Emma voel je dat niet iedereen te vertrouwen is, maar wie niet?

Er zaten wel veel toevalligheden in het verhaal. Hierdoor werd het verhaal af en toe wat ongeloofwaardig. Daarnaast zat Emma op een middelbare school in Nederland, maar zoals het omschreven is kwam het Amerikaans over. Gelukkig werd hier geen nadruk opgelegd, maar het paste niet helemaal in het verhaal.

Het einde zorgt ervoor dat je het boek dichtklapt en het nog even door blijft spoken in je hoofd, op een positieve manier. Wat er in het verleden is gebeurd, is wel te raden naarmate het boek vordert, maar hoe het precies in elkaar zat kom je pas echt op het einde achter. Het mysterie naar wie er achter de vreemde dingen in het heden zat was ook een verrassing.

Nooit meer alleen is geen voorspelbare thriller en de mysterieuze spanning voel je vanaf de eerste bladzijde. Dit boek zorgt ervoor zorgt dat je verder wil blijven lezen om het mysterie op te lossen, de personages zijn goed uitgewerkt en het einde is verrassend en blijft je bij.

Recensie: Nooit meer alleen - Angelique Haak

Nooit meer alleen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Zes vrienden, verbonden door een groot geheim…
    Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.
    Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara's dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen